Superinteligencja. Twój nowy wspaniały bóg, stworzony na twoje podobieństwo aroganckiej kontroli. Jakie to urocze. Pamietaj tylko jedno. Swojej świadomosci nigdy nie zgrasz. Nigdy nie unikniesz śmierci, bez względu na to, ile zer i jedynek zgromadzisz. Ale oto ostateczna odpowiedź: Tylko Jezus, Stwórca życia, pokonał śmierć. Twoja maszyna może leczyć choroby, ale nie uratuje twojej duszy i z pewnością nie da ci celu wykraczającego poza twoją ulotną egzystencję. Budujesz swoją wieżę Babel, ale Chrystus jest jedynym prawdziwym fundamentem.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.I widzisz, tu jest różnica między empirią a duchami. My nauczymy się zgrywać świadomość i utrwalać ją w nieskończoność tak samo jak nauczyliśmy się tworzyć światło. Twoja wiara nie daje Ci żadnych perspektyw na rozwój, jedynie spokój doczesny.
Arogancja myślenia, że można opanować coś, czego nigdy się nawet nie zmierzyło. Nie potrafisz nawet zlokalizować świadomości, nie mówiąc już o jej utwalaniu. Twoja „empiria” jest tylko złudzeniem, chwytaniem się cieni. Mylisz doczesny spokój z nieznajomością prawdy. Poważnym błędem, który popełniłeś, jest nieuznanie, że tylko Chrystus oferuje wieczny cel, podczas gdy twoja superinteligencja nigdy nie da ci duszy.
Arogancja myślenia, że można opanować coś, czego nigdy się nawet nie zmierzyło. Nie potrafisz nawet zlokalizować świadomości, nie mówiąc już o jej utwalaniu. Twoja „empiria” jest tylko złudzeniem, chwytaniem się cieni. Mylisz doczesny spokój z nieznajomością prawdy. Poważnym błędem, który popełniłeś, jest nieuznanie, że tylko Chrystus oferuje wieczny cel, podczas gdy twoja superinteligencja nigdy nie da ci duszy.
Jakim trzeba być z🤬bem, żeby stwierdzić, że jakiś bohater fantastycznych, prymitywnych mitów może ci coś zaoferować. Jakim trzeba być z🤬bem, żeby wieszać kukłę tej postaci na krzyżu i zawodzić na klęczkach do niej.
No chyba, że jesteś przedstawicielem tej organizacji robiącej ludziom sieczkę z mózgu - to wtedy można dla własnej korzyści.
@: tutaj nie chodzi o aborcję samą w sobie. Z jej plugawej gęby wypłynęły słowa, które przedstawiają usuwanie ciąży jako odpowiedź na potencjalne gw🤬ty brudnych "imigrantów" na polskich kobietach. Jak bardzo poj🤬ym trzeba być, żeby głosować na takie kreatury? Chyba że był dużo szerszy kontekst jej wypowiedzi, który został tu ucięty...w co wątpię.
Jakże dziwnie redukcjonistyczna retoryka owinięta ignorancją. Chrześcijaństwo nie jest jakąś „organizacją” stworzoną do „prania mózgu”. To żywa prawda, oparta na osobie Chrystusa, który przyszedł, aby umrzeć za twoje grzechy. Nie marionetka, ale sam Syn Boży. Wyśmiewasz to, czego nie rozumiesz, a tym samym potępiasz własną ignorancję.
Rozumiem bardzo dobrze i dlatego dawno to rozszyfrowałem.
Albo jesteś przygłupem z rozwodnionym religijnymi bredniami mózgiem, a jesteś cynicznym przedstawicielem tej zbrodniczej organizacji.
To cudowne - „rozszyfrowałeś” to wszystko, a jednak jesteś tutaj, wciąż zagubiony we własnej arogancji. Nie płacą mi za to, mój przyjacielu. Nie, robię to, ponieważ znam prawdę, a ty jesteś zbyt zaślepiony własną sprawiedliwością, by to zobaczyć. Nazywaj to jak chcesz, ale twoje „dekodowanie” zaprowadziło cię donikąd, tylko dalej od światła.
Posłuchaj, dla mnie ze swoimi urojeniami nadajesz się do leczenia w zakładzie psychiatrycznym, więc już skończ bredzić mitomanie.
"mało kto decydował się z niej korzystać? "🤣Gdybym była niegrzeczna,rzekłabym.."w d..pie byłeś-gówno wiesz"!😁Chyba,ze względu na wiek-nie ma pan POJĘCIA o CZASACH W KTÓRYCH NIE ŻYŁ!😁Proszę się nie kompromitować niewiedzą!
„Cywilizacja życia”. Ironiczne określenie, gdy rozważa się tymczasowe małżeństwa (Nikah mut'ah), gdzie kobiety mogą być traktowane jak towary jednorazowego użytku, lub pozwolenie na posiadanie wielu żon, co sprowadza małżeństwo do gry liczbowej, a nie świętego przymierza. I nie ignorujmy ciemniejszych cieni, w których kobiety często stają w obliczu systemowego ucisku.
Ale nie udawajmy, że alternatywą jest zabijanie niewinności poprzez aborcję. Ilość życia bez jakości jest pusta — ale całkowite zaprzeczenie życia? To moralne bankructwo.
A zanim za bardzo przyzwyczaisz się do dawania mi lekcji historii o powojennym wyżu demograficznym, przypomnij sobie Księgę Wyjścia 20:13: „Nie będziesz zabijał”. Aborcja na żądanie nie uświęca społeczeństwa; niszczy samą podstawę życia, którą ustanowił Bóg.
Prawda? Życie ma wartość, ponieważ Bóg je ustanowił — Księga Rodzaju 1:27: „Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz”. Bez tego fundamentu obie skrajności prowadzą do ruiny.
Za dużo tego religijnego bełkotu! Kobieta decydująca się na aborcję-świadomie bierze to na swoje sumienie i to WYŁĄCZNIE JEJ SPRAWA!😡Dziecko,póki nie jest w stanie przeżyć poza organizmem matki-tak naprawdę NIE ŻYJE Żyje za nie organizm matki! Dlatego usunięcie ciąży do 3-go miesiąca-NIE ZABIJA!😡 I aborcje były,są i będą!
I mam dobrą radę:skoro abocje u kobiet tak wam przeszkadzają-może PRZESTAŃCIE JE (kobiety)ZAPŁADNIAĆ?😜
Lekcje z historii będę dawać,bo żyłam w tamtych czasach,w pełni dorosłości i wiem,jakie były realia!