Wszystkie te kabarety, parki rozrywki i ogólnie pojęty show biznes czy polityka mają na celu utrzymywać odbiorcę w stanie nieustannego letargu i rozbawienia tak, aby przypadkiem człowiek nie zaczął myśleć, zastanawiać się, bo wówczas mógłby zobaczyć, że coś ze współczesnym światem jest nie tak. Oni chcą byś za dużo nie myślał, a najlepiej nie myślał wcale. Oni chcą byś bez żadnych oznak zawahania podążał za stadem i nigdy, ale to nigdy nie próbował spojrzeć na otaczający Cię świat w sposób odmienny od tego, jaki od najmłodszych lat starli się w tobie zaprogramować.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Myślę, że możesz mieć dużo racji, jednocześnie to nie wygląda tak trywialnie "podążaj za tłumem, nie bądź outsiderem". Zwróć uwagę, że nurt główny tworzy filmy w stylu Matrix czy V for Vendetta, tworzy niszowe stowarzyszenia i organizacje skupiające niepokornych - taki choćby Korwin. Zawsze są "zawory" gdzie nadmiar ciśnienia wywołanego dysonansem poznawczym wobec rzeczywistości może znaleźć bezpieczne i kontrolowane ujście.
Gdzieś nawet w odmętach Internetu trafiłem na ciekawy wątek. Ktoś zasugerował ciekawą genezę ruchu Woke. Ponoć pierwotnie tym określeniem nazywali się ludzie, którzy "przebudzili się" zorientowawszy się, że praktycznie cały konstrukt społeczny jest fasadowy, że na szczycie piramidy siedzi super elita z nieograniczonymi środkami, która pociąga za sznurki i pilnuje porządku światowego. Wyrugowano ryzyko niekontrolowanego rozrostu tego ruchu przez stworzenie karykatury, która nie miała nic wspólnego z tamtym ruchem i wtedy do mainstreamu trafiło pojęcie woke, ale już w całkiem innym znaczeniu. Chodzi o to, że takich ludzi, którzy czują że ze światem jest coś nie tak jest naprawdę dużo, i póki są rozrzuceni i zdezorganizowani to nie stanowią problemu, ale wystarczy tylko, że pojawi się nazwa, określenie dla tej konkretnej grupy ludzi i zaczną się spontanicznie organizować.
Spróbuj oddolnie stworzyć jakieś zrzeszenie ludzi niepokornych, outsiderów. Po zgromadzeniu kilkudziesięciu osób zauważysz pierwsze próby zewnętrznej kontroli. Jeśli będziesz używał komunikatorów internetowych to pojawią się blokady. W grupie pojawią się osoby albo siejące zamęt albo wręcz przeciwnie dobrze zorganizowane i zmotywowane, które pozornie pomogą ogarnąć grupę, stać się nawet jej liderem, jednak faktycznie ich celem będzie jedynie ukierunkowanie działań na nieszkodliwość.
Ot taka moja mała teoria spiskowa Zachęcam jednak do eksperymentów. Jak ktoś jest ciekawski i ma chęć zajrzeć dokąd prowadzi królicza nora to naprawdę, nie trzeba wcale głęboko grzebać żeby dotrzeć do pierwszych anomalii, natomiast co jest ważne to podejmować realne działania kontrolne, bo siedzenie i pierdzenie w stołek wypisując kocopoły po Internetach nie przyniosą żadnych skutków Trzeba pytać, wtykać nos w cudze sprawy i burzyć tę delikatną fasadę i porządek.
Czy jesteś gotowy stawić czoła tej rzeczywistości — czy zadowala cię tylko wpatrywanie się w cienie na ścianie?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.podpis użytkownika
Brak sensownego podpisu.No dzięki, ale ja raczej twardo stąpam po ziemi i nie doszukuję się niczego poza ludzkimi spiskami
Czułem, że mój nieco szurnięty wywód może wywołać różne reakcje, ale pal licho. Czasem trzeba sobie coś napisać. Może komuś zadzwoni coś w głowie i podsunie pomysły.
Pomijajac wszelkie za i przeciw wiary chrzescijanskiej...
Gdyby nie "ona" bylibysmy teraz na tym poziomie rozwoju co "ludzie" islamu.
I bez znaczenia czy wierzysz czy nie, czy Ci sie to podoba czy nie, to cywilizacja ludzi bialych ( heh, smiem twierdzic ze kazda obecnie istniejaca cywilizacja ) i jej rozwoj opiera sie o wiare w Boga i zawsze tak bylo, jest i bedzie.
Wogole rozwoj cywilizacji jest oparty na wierze w Boga.
To "Dla Tego Boga" czesto toczono wojny.
I bez tej wiary, a w zasadzie przez jej upadek, spowodowany przez zydow, mamy taki swiat jaki mamy!!!
Chaos i zniszczenie!!!
Bo mamy nowych bogow!
Netflix, social media i temu podobne, ktore niszcza w ludziach motywacje do dzialania.
Lenistwo, zdrade wlasnych wartosci, ochyde dla nauki i sztuki itd. itp.
Wielu z was to kolo c🤬ja lata, nasluchaliscie sie madrych podcastow lub innego gowna.
Ale mowie wam to teraz prosto z kibla,
bez uszanowania przeszlosci i tradycji wiary ludzi, ktorzy za nia oddawali, bez mrugniecia okiem, swojego zycia, nie bedziecie miec swojego godnego...
Caly cywilizowany swiat zostal zbudowany na krzyzu.
I, niestety ale umierajac, bedzie sie do niego zwracal...
Ps.
To takie moje przemyslenia.
Nie potrzebuje komentowania tego, co napisalem.
I ja nie bede znizal sie do poziomu kogos, kto jednak to skomentuje, i mu odpisywal, bo oznacza to jedynie, ze mam racje...
Aha... mimo, ze w Boga nie wierze, to jego nauki pomagaja mi w zyciu.
Bo madrego dobrze sie slucha...
Nie mieszajcie mi w głowie, bo już sam nie wiem co jest prawdą, co fałszem, co dobrem, a co złem...
Nie wiem w co wierzyć i komu wierzyć...
Co za bzdury!🤣Ciapaci i "cywilizacja życia"?🤣Oni się mnożą JAK KRÓLIKI bo będą "brać Europę demografią"!😡Co do arytmetyki-w PRL-u była aborcja "na życzenie",na ubezpieczalnię lub prywatnie-i był NAJWIĘKSZY WYŻ DEMOGRAFICZNY po wojnie!😡Nie omamiaj propagandą!😡
podpis użytkownika
Ola gringoJak ja tej starej k🤬y nie, że nie cierpię czy cos... Ja jej k🤬a szczerze nienawidzę... Chciałbym żeby ktoś to k🤬a zaj🤬 i już mniejsza jak, ale żeby ta stara brudna k🤬a zdechła... Sam fakt, że oddych jest jak policzek dla całego całego dzieła stworzenia. Na sama myśl, że jej plugawa łuszczącą się skóra zanieczyszcza pomieszczenie chce mi się rzygac... Ta ropusza abominacja zostalaby wyj🤬a nawet z piekła... Za naplucie jej w morde powinno się nagradzać. Zakuć w dyby i wycieczki szkolne powinny mieć obowiązek raz do roku przyjechać i ja nap🤬lac prętem zbrojeniowym... To jest jedną z najbardziej parszywych wysrywów ludzkiej dupy jaka chodzi po globie. Szkoda wielka szkoda, że jej żaden ciapak nie zajebie... Gdzie te j🤬e turbany są z nożami jak ich potrzeba. Dzień w którym ona zdechnie będzie druga najwieksza libacja w moim życiu zaraz po dniu śmierci tej k🤬y michnika
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?