Ja nigdy nie twierdziłem, że jestem katolikiem, czy w ogóle chrześcijaninem. Pycha jest twoim grzechem, ponieważ wierzysz w grzechy. Ja wierzę w dobre i złe uczynki, a to nie to samo. Ja mogę we własnym mniemaniu czynić źle, ale ty grzeszysz.
To właśnie jest pycha. Serio, nie widzisz tego?
Pycha=duma? Gratuluję.
Klasyczne „Europa jest podbita”. Jakby sam kontynent rozłożył ręce i się poddał. Nie, drogi nihilisto, Europa nie została podbita siłą; zgniła od środka, zamieniając krzyż na wygodę, prawdę na tolerancję i cnotę na próżność.
Jedyną rzeczą naprawdę „nieodzyskalną” jest dusza, która odmawia nadziei. Europa nie jest zgubiona. Ona śpi. A Chrystus jest jedynym, który kiedykolwiek był w stanie obudzić umarłych.
Stąd stary testament.
Dobrze gadasz, bo głośno
Dobranoc. Po hebrajsku mam ci napisać?
Jakoś Chytrus "pracownika seksualnego" na zachrystii w Dąbrowie Górniczej nie obudził i musieli dzwonić na pogotowie bo gromnica weszła za daleko...
jak udało ci się połączyć wulgarność z tak całkowitym brakiem dowcipu.
Pokaż gdzie mój tekst jest wulgarny. Specjalnie użyłem eufemizmów. Jesli coś jest wulgarne wg Ciebie to raczej Twoja wyobraźnia, która uzupełnia nideomówienia w moim tekście. Mój tekst opiera się na faktach powszechnie znanych i na tym, że Twojego Chytrusa tam wtedy na pewno nie było, ale jego funkcjonariusze już tak.