Wysłany:
2012-08-02, 23:06
, ID:
1308180
1
Zgłoś
A kto ma do k🤬y nędzy walczyć o naszą przyszłość jak nie młodzi ludzie? Co z tego, że mają małą wiedzę odnośnie przeszłości? No kto z was by coś zrobił? Prawda jest taka, że większość w tym temacie to niestety ale gównażeria. Tak, wiek 25 lat również jest gównażerią. Ja mam 18 i również mam się za gównażerię.
Ale do rzeczy: spytajcie się swoich rodziców, czy wyszliby na ulice skandować jakieś hasła, czy robić jakieś powstanie przeciwko rządowi. Dostaniecie jedną, smutną odpowiedź: Nie chce mi sie, ty idź to zrobić, ja jestem stary/stara i muszę pracować, abyś miał co żryć, nie mam na to czasu.
Przyszłością narodu są młodzi ludzie i wy, ograniczeni debile, powinniście się wstawiać za młodymi partiami. Jedynie młodzi mogą coś zmienić. Nie można nie dawać im szans, bo bez szansy będą rządzić złodzieje z obecnych pp.
Myślicie, że ludziom w średnim wieku zależy na tym, co się dzieje w kraju? Całe życie państwo ich przyzwyczaja do tego, że nawet do najgorszego syfu się można przyzwyczaić. Benzyna była kiedyś 2 razy tańsza. Przyzwyczaili się Polacy? Owszem.
Starych ludzi to nie obchodzi, oni mają emerytury albo za niedługą będą mieli i mają w dupie waszą i moją przyszłość, oni już mieli swoją przeszłość.
Jeszcze bardziej bawią mnie komentarze "niech robią burdy, ale nie w taki ważny dzień". K🤬a mać! Czysta psychologia tu działa, a jak ktoś tego nie rozumie to jest debilem.
Kiedy najlepiej zrobić zamieszanie? W najzwyklejszy dzień, w który nikt nie ogląda telewizji, zap🤬la w pracy, czy w święto państwowe, w które dziesiątki kamer skierowane są w stronę ludu, który słucha kilku starych powstańców?
Tkwijcie w swoich wyimaginowanych poglądach, jesteście manipulowani z każdej strony, bo nie używacie mózgów. Po co w polskich szkołach uczy się wielu niepotrzebnych pierdół? Żeby ogłupić społeczeństwo, głupim bydłem lepiej się steruje, niż inteligentnymi ludźmi o konkretnych poglądach.
Zamiast tak p🤬lić zróbmy coś, tak niewiele, ale zróbmy. Co zróbmy? Zagłosujmy na jakąś inną partie niż PO i PIS. Tylko tyle. Czy mamy coś do stracenia? Może być jeszcze gorzej? Nie może. Może być tylko lepiej.
Daj szanse np. korwinowi, nie buduj sobie o nim opini opierając się na mediach, które mają na celu ośmieszenie go i ukazaniu z najgorszej strony. Wejdź na jego bloga, posłuchaj materiałów, wejdź na yt i pooglądaj programy, jak rozmawia z głupimi małolatami zmanipulowanymi przez media i miesza ich z błotem.
Czekam na komentarze hejtujące moje poglądy. Jeżeli masz zamiar komentować to co napisałem, to napisz co według ciebie można zrobić, aby było lepiej w tym kraju złodziejskim. Nie p🤬l już o tej jednej z wielu afer, powiedz coś co ma sens.