focusek napisał/a:
ale ty k***a glupi jestes.... chcesz to nos, nie masz jaj poprostu zeby powiedziec pie**ole system. Powiedz w prost jestem glupi ogladam tv pis i jak beda kazali jesc gowno to zjem. Teraz morda w kubel i paszol won sadistic to nie tvp.
hmm, normalnie bym Ci odpysknął, ale w sumie nic by to nie dało.
Jeszcze raz więc. Czy napisałem: noś bo politycy/policja każe?
Nie. Napisałem: noś bo cały świat naukowy każe.
Teraz pytanie, co jest bardziej prawdopodobne, że wszystkie renomowane periodyki naukowe twierdzą A, kilku przypadkowych kolesi twierdzi B.
Proces weryfikacji A polega w gigantycznym uproszczeniu, że największe laboratoria i autorytety robią wielkie badania i przesyłają do renomowanego pisma. To rozsyła sam tekst do wielu innych autorytetów bez powiązania z tamtymi i w pełni anonimowo z prośbą o recenzję. Kiedy Wszyscy niezależni recenzenci się zgodzą, że badanie jest wartościowe, spełnia wszystkie wymogi co do sztuki itp itd czasopismo jeszcze raz analizuje czy wszystko ok i publikuje. wtedy cały świat naukowy o tym czyta i dyskutuje. jeśli powstaną wątpliwości i te wątpliwości zostaną potwierdzone, badanie jest wycofywane.
No więc czas na twierdzenie B. na kilku filmikach na youtube widziałem jednego lekarza który we fragmencie wypowiedzi wypowiedzi zaznaczył, że się nei zgadza z decyzją rządu.
I teraz powiedz panie kolego. Gdyby miało od twojej decyzji zależeć życie twojej matki/babki/kochanki/dziecka. Wybrał byś ingfo ze źródła a czy B?