no, a ja przyjechałem z Koziejdupki, a w Zabrzu jestem stosunkowo niedawno więc dlaczego nazywasz mnie szwabem
Nikomu nie przeglądam profilów, po lewej stronie jest informacja skądno i to nie ja pisze "Ślązacy do gazu", "rozstrzelać Ślązaków", "włącz RTL i stań na baczność - Erika Steinbach przemawia" tak więc to nie ja atakuje
i ogólnie nie napinam się w necie bo zobaczę filmik, w którym ktoś używa dialektu śląskiego, kaszubskiego, mazowieckiego czy małopolskiego.
zdrajców ?![]()
To do k🤬y nędzy pisz Zabrze a nie to tfu niemieckie nazewnictwo ! My się czepiamy ? To ty robisz wszystko aby nazywać cię volksem!
Skoro przyjechałeś z Koziejdupki to pisz Koziadupka chyba że wstydzisz sięswojego pochodzenia
Używanie nazw które wprowadzili niemcy to sk🤬ysyństwo i należy to tępić!
Co do regionu to śląsk Cieszyński ma tyle wspólnego z hanysowem co Warszawa z Krakowem ! Śląsk to i Wrocław albo Częstochowa a raczej nikt ich hanysami nazywać nie będzie. Gwara owszem jest ale nie taka jak na śląsku, w Cieszynie jest sporo naleciałoci Czeskich a nie tak jak na tym zaj🤬ym hanysowie niemieckim jebie na kilometr !
Zapi93,
no właśnie o to chodzi, ja napisałem, że jestem z Koziejdupki, a ten zaraz się spina, że w takim razie mam napisać, że jestem z Koziejdupki. Też nie widzę tu błędu...
Nie widzisz ?
Nie chodziło mi o miejsce urodzenia ale o nazwę miasta.
Skoro przyjechałeś z Koziejdupki to pisz Koziadupka chyba że wstydzisz sięswojego pochodzenia
Mnie osobiście obraża używanie niemieckich nazw polskich miast!
Czujesz sie niemcem? Wiesz gdzie jest granica
a jednak
no to masz wała
nie czuję się Niemcem(o czym pisze już cymbale któryś raz), po niemiecku nie umiem wypowiedzieć płynnie nawet zdania, ale nawet jakbym się czuł Niemcem to c🤬j cię to boli i bd siedział gdzie chce![]()