Jestem ostro antyszwabski, a to jest lokalna ironia, w sumie nawet związana z tematem, niestety zrozumieją to tylko miastowi z mojej okolicy, bo właśnie rodowici Sopocianie uważają że Sopot jest niemiecki i na każdym kroku powtarzają że nie mówi się Sopot tylko "Zoppot", do tego Kaszubi uważają że Gdańsk jest kaszubski, i na wjeździe do miasta masz niebieskie tabliczki na których napisane jest "GDUŃSK, stolica kaszeb wito", które mieszkańcy Gdańska skrzętnie zamalowują sprayami gdyż ich to obraża (ale to już inna, lokalna historia) i jedynie Gdyni się jeszcze nikt nie czepia.fiattt masz napisane, że pochodzisz z Zoppot, czyli niemiecka nazwa Sopotu, mam z tego wywnioskować, że jesteś szwabem?
nie bądź takim materialistą.No ale przecież mówiliście, że Śląsk nie nic nie wytwarza, a wszystkie województwa muszą dawać pieniądze "na upadające miasta hanysogrodu" tak więc tylko byśmy was odciążyli
nie, własnie tym się od nich różnimy. Biednym, potrzebującym, nawróconym pomożemy i przyjmiemy ich do nas, bo jesteśmy polakami, mamy pewne rycerskie cechy zakorzenione głęboko we krwi, a za to pozostałych volks... ekhm, przepraszam, autonomów, będziemy za każdym kolejnym razem wielokrotnie więcej kroić za wjazd RP.a głodnych/chorych/biednych na granicy będziemy rozstrzeliwać.
nie, własnie tym się od nich różnimy. Biednym, potrzebującym, nawróconym pomożemy i przyjmiemy ich do nas, bo jesteśmy polakami, mamy pewne rycerskie cechy zakorzenione głęboko we krwi, a za to pozostałych volks... ekhm, przepraszam, autonomów, będziemy za każdym kolejnym razem wielokrotnie więcej kroić za wjazd RP.
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Mówię o traktatach międzynarodowych. Obliczenia na temat niepodległości Szkocji, ile czasu zajęłoby odnowienie wszystkich stosunków dyplomatycznych to wszyło im 20 lat. 20 lat nędzy i ubóstwa. A co dopiero śląsk.
I są kary, ale dużo mniejsze, bo CAŁA Polska składa się żeby wprowadzać zmiany.
Widać że nie masz BLADEGO pojęcia i polityce, gospodarce, ekonomiiSam ekspertem nie jestem, ale się tym interesuję
![]()
Zresztą, o czym w ogóle mówimy. Śląsk jest polski, i tak już zostanie. A Volksdeutche, zdrajcy, mogą wyjechać do ukochanej Rzeszy w każdej chwiliTylko potem niech nie wracają z płaczem, tutaj mi się podoba pomysł rozstrzeliwania
![]()
Pogarda dla zdrajców zawsze