Wysłany:
2017-06-07, 15:55
, ID:
4949216
Zgłoś
Jak widać, trudno przemówić do rozumu. Nawet na tym filmie, który wrzucił szpajder babeczki mówią, że wcale nie są przeciw szczepionkom. Mówią o szczepieniach dzieci w pierwszych dniach ich życia, o tym, że nie wyrażały żadnej zgody na podanie szczepionki a mimo to została podana. Nikt tu nie mówi o byciu przeciwnym szczepionkom na takie choroby jak polio, gruźlica czy tężec. Pierwsza szczepionka to wzw b i gruźlica, jeśli matka się przebada to można opóźnić szczepienie i wykonać je w trzecim miesiącu życia. Trzeba brać pod uwagę, że dziecko tuż po porodzie jest słabe, jego organizm jest słaby. Gruźlica, na którą się szczepi jest niebezpieczna dla 3-4 dzieci w Polsce rocznie. Znakomita większość szczepi swoje dzieci i nie mają one powikłań, bo ich organizmy są zdrowe.
Można sobie wymyślać, jednak nigdy nie będzie tak, że wszystko dla wszystkich będzie bezpieczne. Jest wielu ludzi, oni przeżywają swoje tragedie. Smutne ale jakbym chciał współczuć wszystkim to byłbym chyba najsmutniejszym człowiekiem na świecie.
Ja byłem szczepiony, żadna szczepionka nie wywołała u mnie absolutnie żadnych negatywnych objawów, które mógłbym odczuć.