Niech się przyzwyczajają, tak kończy się socjalizm.
Nie trzeba być magistrem. Wystarczy wiedzieć jak skończył PRL, jak skończyło ZSRR i Wenezuela.
Socjalizm nie działa.
podpis użytkownika
Nic co obce nie jest mi ludzkiePodobne sceny za 2-3 tygodnie u nas, jeśli się drastycznie nie ociepli. Pacjenci 0 z różnych kierunków i +1 rozpierzchli się po kraju, c🤬j wie ile osób jest rzeczywiście w fazie utajonej lub łagodnie przechodzi infekcję. Jednak bym wolał zachować płuca bez tego zbędnego uszczerbku.
Kryzys w Wenezueli to kwestia spadku cen ropy, czyli uzależnienia funkcjonowania państwa od ceny ropy, i złego dysponowania pieniędzmi, zamiast ich inwestowania w kraju.
a rozdawnictwo, wbrew temu co korwinistyczne tumany z sadistica mogą sądzić, nie jest socjalizmem i z socjalizmem nie ma nic wspólnego.
Podobne "rozdawnictwo" postulują konserwatyści, którzy opierają się na społecznej nauce kościoła katolickiego.
podpis użytkownika
Gdyby socjaliści rozumieli ekonomię, nie byliby socjalistami.To bardziej złożone zagadnienie, Maduro solidnie zapracował na ten kryzys.
A więc rozdawnictwo jest sposobem redystrybucji popieranym przez kapitalistów? Nie wiem nawet czy poważnie traktować wpis osoby, która twierdzi że rozdawnictwo nie ma NIC wspólnego z socjalizmem.
Takie rozdawnictwo jest całkowicie SPRZECZNE z nauką KK.
podpis użytkownika
Nic co obce nie jest mi ludzkiepodpis użytkownika
nie wszyscy muzułmanie to terroryści ale wszyscy terroryści to muzułmanie.