hahaha Kopiuj/Wklej Serio?
Wiza do Polski, np. turystyczna jest na 90 dni i nie jest darmowa. Wszystkie kraje na świecie wydają wizy, nawet Korea Północna, odpłatnie. Wizę można przedłużyć, odpłatnie. ŻADNA WIZA NIE JEST DOŻYWOTNIO! Wie to każdy kto się starał o wizę chociaż raz w życiu, ty nie wiesz bo nigdy nie wyjeżdżałeś. Pobrałeś jakieś przypadkowe dane i mieszasz migrantów z turystami i wizami pracowniczymi. No i jeszcze Schengen (nie wiedziałem że Polska odpowiada za wizy do Europy osób które jadą tranzytem przez nasz kraj, np. do Francji albo Włoch)...
przeciez zgodnie z prawem wojennym to ich można rozstrzelać , obca grupa zbrojna zorganizowana i w dodatku bez wojskowych mundurów i książeczek wojskowych to nawet nie są jeńcy, wojenni bo prawnie nie mają do tego prawa
putin i rosja też?
Haha spoko nieee m1 to galeria niedaleko mnie, a c🤬j wie może coś później zaj🤬i zresztą tobie to chyba nic nie przeszkadza a mnie tak przeszkadza że 5 ne🤬dów siedzi przez godzinę w galerii w jednym miejscu bo nie powinno ich tam być.
No nie no że ich było stać to wątpię za siedzenie na dupie się nie płaci.
Bo za c🤬j na żadnych zakupach to nie byli. Tylko siedzieli, i coś tam p🤬lili do siebie.
Jak zobaczyłem narrację tvnu i PO to nie wierzyłem.
Te k🤬y najpierw temat w ogóle ignorowały, jak już temat zrobił się zbyt głośny to wspólnie wymyślili jak ryć beret Polakom i jak zwykle nas skłócać.
otóż wg tych kurew PROBLEMU W OGÓLE NIE MA, problemem są tylko ci ludzie, zresztą nazwani przez nich bandytami, którzy bawią się w kontrole graniczne i rzekomo utrudniają pracę SG. Zresztą to wszystko nakręcili politycy PISu i ich bojówki jak to ryża k🤬a mówiła do kamer.
W tym całym materiale było zero wzmianki o tym, że jednak wwożenie uchodźców przez niemieckie służby zazwyczaj bez wiedzy naszych służb to jednak fakt, nie pokazali ani jednego nagrania od ludzi czy innych dziennikarzy co na prawdę się odp🤬la. NIC. Za to pokazali wypowiedzi ludzi z centrów miast przygranicznych, że oni przecież tutaj żadnego uchodźcy nie widzieli, nie wiedzą o co chodzi, jaki problem z uchodźcami. Sama manipulacja.
Pomyśleć, że te media typu tvn i onet potrafią tak sterować Polakami, że ci wychodzą na ulicę walczyć o "niezależność mediów", które robią im papkę z mózgów.
Nie po to nowy kanclerz niemiec przyjechał najpierw do Polski pewnie ryży mu powiedział, że jak oficjalnie przyjmą uchodźców to najbliższe wybory mają przegrane, a że niemcom jak najbardziej odpowiada taka ryża k🤬a jako premier Polski to dogadali się na taki sposób przerzucania uchodźców do Polski.
Miało być cicho i niewidocznie a tu jacyś Polacy sobie własne granice kontrolują.
Czego wymagasz od pisowców?
Nie macie tam ani jednego kamienia pod ręką?
I dobrze niech sp🤬alają ze swoimi brudasami do siebie. A nie tu nam ich k🤬a podrzucać.
Kamień, kamieniem ale oni w tych radiowozach są uzbrojeni. Mogliby przystąpić do obrony własnej.
Inne pytanie, czy ich zezwolenie na noszenie broni służbowej ma ważność na terenie Polski.
Policjantami to oni są na terenie BRD, ale nie w Polsce.
Może byłaby to podstawa do aresztowania uzbrojonych przebierańców na terenie Polski. Np. przez Straż Graniczną.
Tak samo jak podrzucali, albo i dalej podrzucają w Polsce swoje niemieckie śmieci w lasach i coś pieprzą o ochronie środowiska.
Niemcy są największymi trucicielami środowiska w Europie.
W Afryce podrzucają śmieci tysiącami ton. Tydzień w tydzień. To jest udokumentowane w reportażach w internecie. Również po niemiecku!
Że w Afryce podrzucają śmieci to akurat dobrze po c🤬j je trzymać w Europie można by wszystkie tam wyp🤬olić
I w ten sposób sprowokować jeszcze kilkanaście milionów czarnych do wędrówki w kierunku "czystej Europy".
Te ich wędrówki to pokłosie dawnego kolonializmu na którym Europa mocno się wzbogaciła.
Ale Polska do k🤬y nędzy nigdy nie miała kolonii i nie brała w tym udziału. Polska była sama skolonizowana.
Dlaczego Polska ma teraz płacić za to cenę?