Jak zobaczyłem narrację tvnu i PO to nie wierzyłem.
Te k🤬y najpierw temat w ogóle ignorowały, jak już temat zrobił się zbyt głośny to wspólnie wymyślili jak ryć beret Polakom i jak zwykle nas skłócać.
otóż wg tych kurew PROBLEMU W OGÓLE NIE MA, problemem są tylko ci ludzie, zresztą nazwani przez nich bandytami, którzy bawią się w kontrole graniczne i rzekomo utrudniają pracę SG. Zresztą to wszystko nakręcili politycy PISu i ich bojówki jak to ryża k🤬a mówiła do kamer.
W tym całym materiale było zero wzmianki o tym, że jednak wwożenie uchodźców przez niemieckie służby zazwyczaj bez wiedzy naszych służb to jednak fakt, nie pokazali ani jednego nagrania od ludzi czy innych dziennikarzy co na prawdę się odp🤬la. NIC. Za to pokazali wypowiedzi ludzi z centrów miast przygranicznych, że oni przecież tutaj żadnego uchodźcy nie widzieli, nie wiedzą o co chodzi, jaki problem z uchodźcami. Sama manipulacja.
Pomyśleć, że te media typu tvn i onet potrafią tak sterować Polakami, że ci wychodzą na ulicę walczyć o "niezależność mediów", które robią im papkę z mózgów.
Nie po to nowy kanclerz niemiec przyjechał najpierw do Polski pewnie ryży mu powiedział, że jak oficjalnie przyjmą uchodźców to najbliższe wybory mają przegrane, a że niemcom jak najbardziej odpowiada taka ryża k🤬a jako premier Polski to dogadali się na taki sposób przerzucania uchodźców do Polski.
Miało być cicho i niewidocznie a tu jacyś Polacy sobie własne granice kontrolują.
Jak zobaczyłem narrację tvnu i PO to nie wierzyłem.
Sama manipulacja.
Pomyśleć, że te media typu tvn i onet potrafią tak sterować Polakami, że ci wychodzą na ulicę walczyć o "niezależność mediów", które robią im papkę z mózgów.
Jesteś pewien, że i tobie ktoś nie robi papki z mózgu? Skąd pewność, że pisowska narracja to sama prawda, a tuskowa - kłamstwo?
I to jest właśnie pisdzielska propaganda. Zero faktów i zero dowodów.😂😂😂
filmiki dostępne w necie to często materiały zwykłych ludzi, nawet nie mają nic wspólnego z tym ruchem obrony granic.
za dużo już jest materiałów pokazujących te przerzuty a ile takich przerzutów jest niezauważanych?
ani pisowska narracja mi nie pasuje ani powska, te k🤬y bez honoru wykorzystają każdą okazję by coś ugrać politycznie dla siebie mając Polskę za nic.
Obywatelskie zatrzymanie -policjantów związać i do aresztu w jakiejś piwnicy aby się skandal zrobił, bo ich Merc okłamuje ich jak Tfusk Polaków, a tego już nie ukryją.
Samochód skonfiskować i tak do skutku.
A tutaj kolczatki ustawiać i niech z buta wracają, a wtedy na skutek zwarcia samochód płonie...
Rozmarzyłem się...
Strefa nadgraniczna to jeżdżą. To jedynie dowód na ktetyństwo "obrońców granic" Bąkiewiczów i innych bandziorów na usługach konfy, oraz innych politycznych potfaszystowskich z🤬bów.
"Ponad sześć milionów wiz w sześć lat
W latach 2018-2023 przyjmowanie i rozpatrywanie wniosków wizowych stanowiło blisko 70% wszystkich czynności konsularnych. W okresie tym złożono 6 570 649 wniosków wizowych, a w wyniku ich rozpatrzenia wydano 6 166 080 wiz (tj. 93,8% liczby złożonych wniosków). Z czego wizy krajowe stanowiły 79,5% (4 903 646), a wizy Schengen 20,5% (1 262 434).
Ponad połowę wszystkich wiz, tj. 55,5% (3 420 578) uzyskali obywatele Ukrainy, a ponad jedną czwartą, tj. 26,6% (1 641 521) obywatele Białorusi. Na trzecim miejscu znaleźli się obywatele Rosji – 5,8% (357 418 wiz), na czwartym Turcji – 1,7% (104 405), a następnie Indii i Chin – po 1,4% (odpowiednio 87 775 i 83 642 wizy). W kontrolowanym okresie obywatelom 76 państw muzułmańskich i Afryki wydano 366 551 wiz (5,9% wiz ogółem)"
Jeśli złożyli podanie o azyl w Polsce, bo ich złapała nasza Straż Graniczna jak przyjechali z Białorusi, to muszą tu siedzieć i czekać. Jak nie chcą i jadą dalej, to Niemcy całkiem legalnie ich odstawiają. A po niemieckiej stronie od dawna są kontrole, więc takiego typa od razu zatrzymują i odprowadzają z powrotem. Nawet jeśli udało mu się przejechać Polskę bez kontaktu ze służbami, to Niemcy na granicy przecież widzą skąd przyszedł i cofają. A jak nie ma dokumentów, tym bardziej.
I tyle, można się rozejść. A według pisowskiej narracji Niemcy podrzucają mam "swoich" azylantów. I to nie jest manipulacja? Zwyczajnie odsyłają nam "naszych", którzy już byli w Polsce. I tak, to jest problem, że udało im się dostać, ale to wschodnią granicę trzeba uszczelniać, a nie zachodnią. Bo stamtąd przyszli.
I jeszcze jedno: po niemieckiej stronie granicy pilnuje Polizei. Żeby nikt tu zaraz nie napisał, że pilnuje straż graniczna, a Polizei na kamizelce to dowód, że przywożą ich z daleka, bo już i takie teorie gdzieś czytałem.