Wrzesień 2012
PN WT ŚR CZ PT SO ND
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Październik 2012
PN WT ŚR CZ PT SO ND
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Listopad 2012
PN WT ŚR CZ PT SO ND
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Dzieci w Afryce

Mizantrop2012-10-02, 14:56
Żyje się tylko raz. Chyba, że urodziłeś się w Afryce, wtedy żyjesz mniej.
Filmik opisujący sytuacje, rozgrywające się, w równoległym wszechświecie. W 0:38 polski akcent

Policjantka

Konto usunięte • 2012-10-02, 14:56
Zatrzymuje policjantka gościa na ścigaczu za przekroczenie prędkości.
Gościu nie zsiadając z motoru pyta :
- No dobra. Ile ?
- 500 PLN !
- Drogo. Ale niech będzie. Zakładaj kask i wskakuj. Pojedziemy do mnie

Jeśli było to tagowane cyrylicą

Nimfomanka

Teodorr2012-10-02, 21:13
Nimfomanka - kobieta, która pragnie seksu tak często jak przeciętny mężczyzna.
Dobre jedzenie to jedna z największych przyjemności. Przed wami 23 mniej lub bardziej obrzydliwych potraw oraz napoi z całego świata. Zaczynamy!

1. Cheeseburger z konserwy – Niemcy

U naszych zachodnich sąsiadów można było zjeść ciekawy specjał – cheeseburgera z puszki. Niemcy zamknęli popularne amerykańskie danie w konserwie i serwowali jako przysmak dla turystów. Taką puszkę wkładało się do gotującej się wody na kilka minut. Danie jednak szybko zniknęło z rynku. Jak obrzydliwe było pozostaje nam teraz tylko sobie wyobrazić.


2.Mięso szczura – południowa Azja
W Kambodży to najtańsze mięso, dlatego cieszy się tam ogromną popularnością. Ale do przyrządzania potraw wykorzystuje się je także w Tajlandii, Wietnamie i Indiach.
Wyspecjalizowani łowcy łapią szczury w specjalne pułapki, zabijają, obdzierają ze skóry i suszą na słońcu. Tak przygotowane szczurze mięso sprzedają na lokalnym targowisku. Co ciekawe zachowuje się też łeb szczura, bo posiekany w cienkie plasterki jest smażony w głębokim tłuszczu. Ot, taki azjatycki fast food.



3.Jajniki kurczaka – Japonia

Bary Yakitori słyną z ptaków w przeróżnych postaciach. W ich kuchni wykorzystuje się praktycznie wszystko oprócz piór i dziobu. Szaszłyki z dodatkiem chrupiącej skórki są pyszne. Amatorów znajdą także grillowane drobiowe serca. Jednak czy jajniki kurcząt cieszą się popularnością, ciężko powiedzieć.



4.Zupa z grzyba rosnącego w gąsienicy - Chiny

W Chinach spotkać można ciekawy gatunek grzyba, który wrasta w żywe gąsienice, aż w końcu uśmierca je i mumifikuje. O ile zwykle grzyb przyjmowany jest w suszonej formie, to zdarza się również, że robi się z niego zupę i podaje razem z gąsienicą.



5.Oko Tuńczyka - Chiny/Japonia

Kolejne azjatyckie danie. Oczy tuńczyka największą popularnością cieszą się w Japonii i w Chinach. Podobno smakują znacznie lepiej niż wyglądają.



6.Tarantule z Kambodży - Kambodża (wow :o )

Smażone pająki można zjeść w wielu azjatyckich krajach. Ich popularność zapoczątkował okres głodu, który zmusił mieszkańców Kambodży do szukania alternatywy dla zwykłego jedzenia. Pomimo tego, że początkowo stanowiły posiłek wyłącznie z braku innego wyboru, to aktualnie są uznawane za prawdziwy rarytas. Podobnie zresztą było z żabimi udkami i francuskimi żołnierzami.



7.Balut - Filipiny

Balut to na wpół rozwinięty kaczy lub kurzy płód, który jest gotowany w jajku i po lekkim posoleniu spożywany wprost z ulicznego straganu. W Kambodży, Laosie, Wietnamie, czy na Filipinach jest równie popularny jak u nas hottdogi lub hamburgery.



8.Węże i skorpiony w winie

Taki trunek cieszy się wielką popularnością głównie w krajach azjatyckich. Tamtejsze węże i skorpiony umieszczane są w butelkach z winem ryżowym. Po kilku miesiącach fermentacji, jad zostaje zneutralizowany, a wino nadaje się do spożycia.



9.Serce kobry - Wietnam

Jeżeli wybieracie się do Wietnamu, to pewnie będziecie mieli okazję spróbować tego smakołyku. Serce kobry bywa podawane z jej krwią lub z winem ryżowym.



10.Zupa z ptasich gniazd - Chiny

Wyjątkowo ekskluzywny chiński przysmak. O jego randze decyduje kłopotliwy proces pozyskiwania składników, a o smaku ptasia ślina.



Reszta w komentach

Wywiad z Bartoszem Walaszkiem

Konto usunięte • 2012-10-02, 12:38
Bartosz krótko i szczerze mówi co myśli o prowadzącym program.



Swoją drogą klient faktycznie jakiś gejkowaty, jakieś "zagadywanie od tyłu" mu w glowie

Taki pro beatbox

mrpinky432012-10-02, 12:55
A więc, beatboxu nigdy nie za mało
Facet nazywa się Reeps One, jest 2krotnym mistrzem Anglii w beatboxie, dwukrotnie uczestniczył w mistrzostwach świata. W Polsce mało kto o nim wie, dlatego post
Polecam poszukać gościa na YT, miażdży system.
Nie jakieś gówno Heymoonshakera aka Dave Crowe'a.

Murzynek

Konto usunięte • 2012-10-02, 19:43
Mały stary murzynek

Extremalna jazda pociągiem

Konto usunięte • 2012-10-02, 18:41
Trudne jest czasami życie maszynisty.

Zapalony kulturysta

Konto usunięte • 2012-10-02, 15:08
przeglądając forum o bicepsach i tricepsach