Trudno mi jest to jednoznacznie ocenić. Nie siedzę w temacie, nie jestem ani rzeźnikiem, ani rolnikiem, ale dobre mięsko na obiad naturalnie chce mieć. Jedyne co mi się nie podoba, to są zapędy UE w stosunku do rolnictwa i Mercosuru. Tym sterują Niemcy, a to nigdy nie jest dobre dla Polski.
I jak prawdziwy polski katolik miał w dupie papieża:
„Zabijanie zwierząt bez potrzeby, jedynie dla przyjemności lub mody, nie znajduje uzasadnienia." - Papież Franciszek
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.I jak prawdziwy polski katolik miał w dupie papieża:
„Zabijanie zwierząt bez potrzeby, jedynie dla przyjemności lub mody, nie znajduje uzasadnienia." - Papież Franciszek
Nie mogę się nie zgodzić.
Nie jestem myśliwym, ale z tego co się orientuję to - nie marnują upolowanej zwierzyny, nie zostawiają jej on the spot, ani nie wyrzucają do kosza
Mój ojciec był myśliwym i bylem z nim wielokrotnie na polowaniach, to widziałem też nie jeden raz jak są te zwierzęta zabijane.
Zapominasz co napisałeś?
Mięso kupuje się w sklepie a nie biega po lesie i strzela do zwierząt jak jakiś pajac z XV w.
Jak ktoś jest katolikiem i chodzi do kościoła to raczej powinien przynajmniej wiedzieć co to są encykliki papieskie, biblia itd inaczej to hipokryta i kłamca i niech sp🤬ala.
Na tym etapie cywilizacji, powinniśmy już być w stanie produkować mięso na potrzeby spożywcze, identycznej jakości jak to naturalne. Szkoda, że musimy nadal zabijać.
Nie, nie jestem jakimś p🤬lonym aktywistą, jestem po prostu człowiekiem myślącym.
logika psik🤬sa bez s jest powalająca..
Dzięki za informacje. Pośród znajomych miałem również rzeźnika, który opowiadał podobne rzeczy.
Kiedyś świnie były ogłuszane prądem, a teraz podobno do ubojni jest wprowadzany dwutlenek węgla i świnie się duszą zanim wyczują, że to ich koniec.
Przecięcie tętnicy jest praktycznie bezbolesne i skuteczne w 100% . Zwierzę się wykrwawia i nawet nie wie co się dzieje.