Wysłany:
2013-02-26, 0:51
, ID:
1889790
Zgłoś
Zaskoczyłeś mnie, myślałem że broniąc tak mocno swojego zdania masz konkrety, do których się tak chętnie odwoływałeś.. prawdzie media itp.
potwierdza się teza dmuchawców, mam źródła ale się nimi nie dzielę. król jest nagi.
Szkoda, stracony czas..
Wyszło na to że lepiej znam organizacje i ustalenia kościelne niż osoba utożsamiająca się z tą instytucją..
Coraz rzadziej można spotkać kogoś kto umie sensownie pisać o wierze i kościele.
refleksyjnie.. jako Erudycie trochę mi szkoda Benedykta XVI że odchodzi, teraz w Watykanie będzie już tylko z górki...
A koledze zostawiam stereotypy którymi tak bardzo lubi się posługiwać..
Fajnie że w latach 80tych kościół jednoczył ludzi przeciwko komunie -bo miał w tym swój mega interes- , ale teraz co robi ??
Kraj w ruinie, gospodarka na dnie... a kler w najlepsze dogaduje się z władzą PO, co do finansowania kościoła z budżetu.. i to wszystko za plecami Polaków.. lemingów jak i z jednej tak i z drugiej strony barykady nie brakuje..
jak się nie otrząśniecie z tych wszystkich pijawek, to suchymi patykami będziecie swoje dzieci karmić..
Dla jeszcze jakoś inaczej logicznie myślących dedykuję wiersz
Mikołaja Reja - „Krótka rozprawa między trzema osobami, Panem, Wójtem, a Plebanem".
THE END