Ork.Fajny, nie przejmuj się aż tak tym, co ludzie piszą w necie. To był zwykły satyryczny obrazek, nie mający na celu nikogo obrazić, co nie udało się Tobie.
Na przyszłość, więcej melisy i dystansu.
to ze zyjecie w kraju, w ktorym mozecie pisac w dowolny sposob o dowolnym temacie wynika rowniez z tradycji jakie zakorzenila kultura chrzescijanska. to ze zdecydowana wiekszosc juz dawno utrwalila sobie to co TVNy pieja od lat na temat kosciola, jako swoje wlasne poglady, jakims cudem wiekszosci umyka.
kosciol tradycyjny i jego wplyw na starszych ludzi tymi z zasadami i miloscia do ojczyzny, pisze o zasadach jako o pewnych ideach, ktorymi sa w stanie kierowac sie w zyciu, pod ich katem dokonywac wyborow zyciowych.
z drugiej strony widze napietych ateistow, reprezentujach bunt na kazdym mozliwym poziomie, glownie wyrazany poprzez nic nie wnoszace hejty, osoba taka juz dawno wypruta jest z wiary w idealy, bardzo podatny kasek do urabiania przez media, sa to osoby zbyt leniwe zeby co ciekawsze informacje zweryfikowac poprzez probe szukania innych zrodel a czasem mozna znalesc te niezalezne. przyklad np. ksiedza i jego piany na kolanach, media podrzucily prosta bo karygodna interpretacje, i przecietnemy wypranemu ogladaczowi nic wiecej nie trzeba. ogladacz wg. mnie to osoba, ktora pozbawiona zostala mozliwosci analizy i krytycznego przetwarzania informacji czytaj idealny obywatel.
nie bede pisal o wizji zalewu europy przez muzulmanow, bo o dziwo sporo juz sie o tym pisze tutaj. nie mniej jednak polecam wizje gdy nadal napieci pseudoateisci i krytycy korzystajac ze swojej anonimowowsci w sieciu, w ktorys sloneczny dzien przestana byc anonimowi. jesli do tego momentu tuskowi i jemu podobnym nastepcow uda sie wcisnac biedna Polske ostatecznie w struktury europejskie, to jedyna murem chroniacym wysmiewana polskosc w pojeciu patriotyzmu, wiary w chrzescijanskie idealy, zostana tzw. mohery, kibice, ludzie starsi - w przewazajacej wiekszosci, ludzie ktorym kosciol nie jest obcy. generalnie wlasnie takie wysmiewanie i lykanie medialnej papki sprzyja szybkiej integracji z unia.
co do problemu pedofilii, w kazdym srodowisku wystepuje, to ze pojawia sie rowniez wsrod kaplanow jest czyms przerazajacym ale taki jest swiat, trzeba ich chwytac, karac. tyle ze to wszystko sie dzieje, osobiscie nigdzie nie spotkalem sie z publikacja co robi kosciol aby temu zaprzestac, moze nie jest to nagminne zjawisko, wzglednie kosciol nie rozpoznal aby skala sie zwiekszala nie wiem tego, wiem natomiast ze tacy "ksieza" sa karania i skazywanii, losu w polskich wiezieniach jak juz zostana skazani im nie zazdroszcze - ale ciezko sobie na to zapracowali.
na koniec przydlugiego tekstu polecam poczytac o polityce socjalnej wzgledem dzieci w szwecji, jakie tam maja prawa i do czego od mlodych lat sa przystosowywani. na naszym gruncie zapewne skonczylo by sie tym, iz jesli dzieciak na komunie nie dostanie iphone to powie, ze tata go molestuje..
podpis użytkownika
¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! Yeehawjeden c🤬j czy pedofilem jest ksiadz czy inny degenerat, nie ma to najmniejszego znaczenia. jaki sens ma mieszanie do tego kosciola?
podpis użytkownika
¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! YeehawSkoro miałbym tolerować homoseksualistów to i pedofilii. Nie toleruje ani jednego ani drugiego.
Możesz mi wytłumaczyć w takim razie, co robi ksiądz z pianą na kolanach i klęczące przed nim dziecko, które tą piane zlizuje ??? !!!???
Możesz mi wytłumaczyć w takim razie, co robi ksiądz z pianą na kolanach i klęczące przed nim dziecko, które tą piane zlizuje?! ?!? !???!? ??!?? !? !??!?????!??!??! (wjeb tu jeszcze z 200 pytajników)
podpis użytkownika
¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw