@taajniak
Ja pracuję w skarbówce ... istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). ... Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni ... ... Największe problemy z urzędami mają kombinatorzy
Chwała tym co wałki na podatkach robią przynajmniej dostarczają tańsze usługi społeczeństwo(u?).
Jak już pójdę na wybory to zagłosuję na coś co wydaje mi się trochę bardziej rozsądne, a jak nic nie będzie rozsądne to zagłosuję na Ruch Palikota, żeby wywoływał ból dupy i żeby coś się działo.
Wspaniała i odpowiedzialna postwa polskiego urzędnika.
![]()
Ja pracuję w skarbówce (...) istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). Trzeba tylko dowiedzieć się co ci przysługuje. Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni.