Sytuacja wyjątkowa, kryzys jest nie tylko u nas. Z pustego i salomon nie naleje.
A ty masz najwięcej do gadania w wieku 21 lat. Najwięcej włożyłeś już byś chciał wyjmować.
jaka sytuacja wyjatkowa?podatki są cały czas, cały czas są większe. Sorry, ale Ty nie pojmujesz jednej kwestii, czy to ja i Ty wywołaliśmy ten kryzys?
nie, rozumiem, że część podatków musi po prostu istnieć oki. Ale czemu np państwo każe mi płacić ZUS? Czy nie mogę sam odkładać, inwestować swoich pieniędzy? Przecież wiek emerytalny został podniesiony do 67roku życia, bo za 30-40lat statystycznie ZUS będzie stać, aby wypłacać tylko co 2 osobie emeryturę, bo jest bankrutem, tak jest właśnie zarządzany, a w tym TWOJE PIENIĄDZE! Ale co ja będę Tobie tłumaczyć skoro przyklaskujesz ~Lewemu, który nie ma pojęcia o finansach publicznych
![]()
podpis użytkownika
Nie nie możesz bo przepieprzysz pieniądze i będzie cie musiała utrzymywać opieka społeczna czyli państwo. Marnie bo marnie ale nie pozwoli ci zdechnąć.
Ty nie masz pojęcia o finansach, jesteśmy częścią świata z którą mamy różne układy finansowe. Bo nie możemy się odciąć np. od gazu czy ropy przez co kryzys działa i na nas. Myślisz że państwo to osiedlowy sklepik. Zamykam i pierdzielę bo mi się nie podoba.
Nie, nie możesz bo przepieprzysz pieniądze i będzie cie musiała utrzymywać opieka społeczna czyli państwo. Marnie bo marnie ale nie pozwoli ci zdechnąć.
W normalnym państwie powinno być tak, że jak te pieniądze przep🤬li to jego problem. Nie musi przecież po tym 65 roku życia rzucić pracy - jak nie oszczędzał to niech zap🤬la dalej, rodzina go utrzymuje albo zdycha z głodu. Jego problem że był debilem, nie mój - jednego darmozjada mniej.
@Glibnes
Jak by było tak jak mówisz, to by ludziom nie pasowało i chcieliby żeby było tak jak jest teraz.