tvn24.pl/kujawsko-pomorskie/swiecie-14-latka-na-hulajnodze-potracona-p...
Do tego przejście dwuetapowe, czyli kierowca nie miał obowiązku się zatrzymać.
Ja bym nie przyjął mandatu.
Ona jechała po przejeździe rowerowym, obok przejścia dla pieszych. Prawidłowo. Tylko po samych pasach trzeba rower/hulajnogę prowadzić.A co otrzymała hulajnogistka? Oprócz obitej mordy?
Od kiedy to jeździ się po przejściu dla pieszych?... 😈
No i pan milicjant by ci to ładnie wytłumaczył. Widzę że chcesz być modelową Karen.Ja też bym nie przyjąła mandatu i walczyła o swoje.
Wlatuje se gówniara na ulice na pełnej piździe, zero kontroli nad sytuacją i jeszcze miałabym za to zapłacić?? W ŻYCIU!!!
Też mi się tak wydawało, ale jednak artykuł ma rację. Ta linia poprzeczna jest przed kawałkiem krawężnika na środku a nie za, przejazd rowerowy jest z drugiej strony. Tylko z punktu widzenia kamery tego dobrze nie widać.Z tego ujęcia wygląda tak, jakby przejeżdżała przez pasy, nie ścieżką dla rowerów.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.Nowe prawo PiSu dla debili zbiera żniwa. Każdy kierowca widzi że piesi wchodzą na pasy jak sarny, pedalrze wyjeżdżają z dużą prędkością i potem problemy dla obydwu stron.
Na tym rondzie jest droga dla rowerów i innych bajkowych stworzeń (dla ciekawych ul. Wojska Polskiego -> Sportowa). Pozostaje kwestia wymuszenia pierwszeństwa, zachowania prędkości >20km/h, uprawnień, nieprzekraczania dopuszczalnej mocy i pewnie czegoś jeszcze co uzupełnią nam lokalni specjaliści.