podpis użytkownika
Gówno prawda z pasami. Miałem (świętej pamięci) kumpla który jechał z nadmierną prędkością i wyj🤬 bokiem, od strony pasażera w drzewo. Miał zapięte pasy i one go zmiażdżyły. Śmierć w ciągu minut. Kupmel którego kuzynka jest policjantką, powiedziała, że gdyby nie miał zapiętych pasów wypadłby przez okno i najwyżej by się połamał.
Rozmiar ma znaczenie? Rozmiar= masa. E=mc^2, więc jak przyp🤬olisz rozpędzonym suvem w drzewo to chyba gorzej na tym wyjdziesz, bo masz większą energię a stajesz nagle w miejscu. Nie opieram tego na żadnych prawach fizycznych, ale na "ludzki rozum" tak to dla mnie wygląda.
Dlaczego na zachodzie umieją zrobić sugestywną kampanię społeczną, a u nas takie gówno: ślad hamowania na asfalcie i Tomasz Kammel beznamiętnym głosem mówi: "zwolnij, śmierć jeździ szybko".
@ Lucjan
Większość tych super wypasionych psudo-suvów i terenówek (a'la Navary i inne podobne) są mniej wytrzymałe przy uderzeniu od przeciętnego 10latka.
Rozmiar ma znaczenie? Rozmiar= masa. E=mc^2, więc jak przyp🤬olisz rozpędzonym suvem w drzewo to chyba gorzej na tym wyjdziesz, bo masz większą energię a stajesz nagle w miejscu. Nie opieram tego na żadnych prawach fizycznych, ale na "ludzki rozum" tak to dla mnie wygląda.
Tak samo jak większy samochód "zdmuc🤬je" z drogi mniejszy sam nic sobie z tego nie robiąc. Ale to musi być duuuża różnica rozmiarów![]()
Jak jestem w błędzie to mnie oświećcie, może sobie kupię monster trucka![]()