A jesteś wstanie wskazać mi miejsca w Biblii które katolikowi nakazują robić to co robił Hitler? Czyli min. zabijanie(w tym katolików), okradanie, kłamanie etc.?
Richard mam wrazenie to marionetka, nie wiem dla kogo pracuje, ale jak go widzę i pamiętam z discovery, którego już nie oglądam, to chyba jego jedynym zajęciem, za które pewnie mu płacono, było naśmiewanie się z wierzeń ludzi, nie podając przy tym żadnych ciekawych informacji czy danych wychodzących poza okres życia Pana Darwina.
Ohohoho. Widać jaki z ciebie katolik. Aby być zbawiony wg kanonu KRK musisz brać za pewnik to iż właśnie ten opłatek dosłownie zmienia się w ciało Jezusa. Nie metaforycznie. Na następnej religii w gimnazjum spytaj się katechety jak jest to ci odpowie. Dopiero protestantyzm ( z punktu widzenie KRK herezja ) wprowadza odstępstwo od tej reguły. Podobają mi się polscy katolicy którzy wierzą ale nie wiedzą w co.
Na usta ciśnie się tylko jedno pytanie po co ?? Owszem jest stwórca wszystkiego nazywa się wszechświat i on jako taki jest stwórcą wszystkiego. Ale to nie wiara ale stwierdzenie faktu wszyscy jesteśmy częścią wszechświata i to jest nadrzędna istota po której nie ma nic innego.