Słyszałem o autostradach, i zawsze myślałem, że mają trzy pasy. Bo dwupasowej autostrady jak żyję nie widziałem. Inna sprawa, droga ekspresowa, ale tam ograniczenie wynosi 110 km/h, no 120 z tolerancją. Jednak wracając do kwestii autostrady, skoro są trzy pasy, to wyprzedzający i wyprzedzany TIR zajmują dwa, czyli trzeci, skrajny lewy powinien być wolny. Więc gdzie blokowanie, jak komuś się spieszy może przecież bez problemu je wyprzedzić![]()
@ jeloo
Ale czy tak czy tak ludzie jezdza szybciej niz te 110-120 kmh - no to nie autostrady tylko drogi ekspresowe - maly szczegol
A ograniczenia sa w pewnych miejscach wrecz genialne...
Jeździłeś po polskich autostradach? Polecam autostradę A4 z Krakowa do Wrocławia. Zdecydowana większa jej część to właśnie 2 pasy. Trzy pasy autostrady to po tej drugiej stronie Odry, u naszych zachodnich sąsiadów![]()
Ty panie kierowca tira cmoknij mnie w trąbe, bo nieraz miałem taki przypadek ze leciałem 2 paki i c🤬l zaczynał wyprzedzać zmuszając mnie do hamowania a nieraz nawet musiałem ratować się wyprzedzając ich poboczem bo po prostu bym się w nich wj🤬. Jak tirowcowi się wydłuża jazda kiedy nie wyprzedza to co mi się robi kiedy na trasie spotkam 15 takich tirów które wyprzedzają się po 5 minut każdy ? I w ogóle dlaczego do c🤬ja wyprzedzany tir nie przyhamuje leciutko żeby poszło to szybciej ? P🤬lenie o szopenie, tiry są złe i c🤬j.
Ostatnio przez takiego gnoja omal się do rowu nie wj🤬em jak przed łukiem zaczął wyprzedzanie kumpla z różnicą prędkości 5 km/h. Bo się k🤬a "do domu, do żony i dzieci spieszył". A że ja bym k🤬a do swojego domu do rodziny mógł już nie wrócić tego wieczoru to oczywiście pikuś.
Ta ten gościu to z tych co nie chce ograniczeń pracy kierowców bo przecież to jego czas pracy i on chce do domciu. Inni też k🤬a chcą do domu i jakoś wątpię aby taki tir z pajacem co nie miał odpoczynku od 20 h nie jest jedną z najniebezpieczniejszych rzeczy na drodze. Niech ten pajacyk się wyhamuje z tych 130 Km/h na takim samym odcinku drogi co osobówka to pogadamy. Osobówka jadąca przed takim pajacem w razie nagłego hamowania przy tych 100 km/h zatrzyma się o wiele wcześniej a pan z tira sobie po owej osobówce przejedzie ale kij z tym ważne że on chce te 15 min nadrobić. P🤬lony idiota. A amerykańce z kilku pasmowymi autostradami mogą sobie na to pozwolić gdzie prawy pas jest zajęty tylko przez ciągniki bo przecież 4 pasy a 2 pasy to żadna różnica dla pana "eksperta" tirowca. Niech c🤬j sobie to przeczyta pacan jeden. Wróci do szkoły na lekce fizyki i pouczy się o bezwładności.
a juz nie gada ile on kasy zarabia !!!
a zzawszejak mu sie nie podoba to moze pracować np przy budowaniu dróg które oni niszczą
A teraz odejdź od komputera, rozejrzyj sie po swoim mieszkaniu i wyp🤬ol z niego to co zostało dostarczone przez tira... Goło i wesoło?