Dokładnie, moje poglądy tez są prawicowe, i jeżeli ktoś nie rozumie, ze może być inaczej, ze jesteśmy okradani na każdym kroku, oszukiwani, ogłupiani, to jest idiotą dzięki któremu obecny system może nadal trwać, i niszczyć resztę osób które już wiedzą o co chodzi, pocieszający jest fakt, ze przybywa ludzi którzy chcą zmian bo widzą dokąd to zmierza.
ktoś wyżej napisał o przykładzie malucha i ferrai, w imie wolnosci zakładamy ze koles malcza nie ubezpieczył się, ale jednak wjechał w ferrani, i co teraz ? bardzo proste, z specjalnego banku na te potrzeby, wypłacają kolesiowi ferrari kase, a wlasciciel malacza, spłaca przez kilka lat swój dług, i zdobywa cenną wiedzę i doświadczenie ( które oczywiście przekazuje innym) oczywiście jak nie pracuje, to widnieje w jakimś rejestrze i gdy kiedykolwiek podejmie w PL prace, będzie musiał spłacić dług. Proste ? pomijam juz fakt ze rzetelnie bedzie to sprawdzane ( oszustwa itp) Początki mogą być trudne, gdyby tak wprowadzić radykalne zmiany w całym aparacie państwa. Jednak pomyśmy każde pokolenie bogatsze o doświadcznia, rodziców, znajomych itp, zacznie w końcu odpowiedzialny żyć, brać sprawy w swoje ręce, decydować o sobie, zyć wolnością. Niech kazdy kto myśli ze lepiej jest tak jak jest obecnie, niech przez chwilę sie zastanowi i wyobrazi sobie taką sytuację:
(Mężczyzna około 35 at, przystojny brunet w bluzie, modny ale niezbyt elegancki.. na pewno nie w marynarce!!.
Wychodzi z domu i idzie w kierunku taksówki zaparkowanej nieopodal. W drzwiach może go pożegnać uśmiechnięta żona z dzieckiem albo sama żona a dziecko pomacha gdzieś z ogrodu. Wszyscy uśmiechnięci. Od wyjścia z domu wygłasza kwestię
- Od kiedy rządy objęła Nowa Prawica benzyna kosztuje 3 złote, (zbliża się do taksówki) ale nie jeżdżę samochodem, (wsiada do taksówki i otwiera gazetę) bo taksówki kosztują 0,70 groszy za kilometr, (rozsiada się wygodnie) a ja mogę się odprężyć i poczytać gazetę.
(Dalej, dynamiczne przejście między ujęciami. Daje dychę taksówkarzowi i wysiada z samochodu naprzeciw kiosku. Przechodząc obok wygłasza kwestię.)
- Od kiedy dzięki Nowej Prawicy mamy wolność i niższe podatki, papierosy kosztują 5 złotych, (Rzut kamery na witrynę z papierosami, dynamicznie jakby kierował wzrok na nie, i powrót kamery na uśmiechniętego faceta) ale już nie palę. Dzięki temu że państwo nie wtrąca się w moje sprawy, życie stało się spokojniejsze a papierosy przestały mi smakować.
(Zbliża się do miejsca pracy, może to być jakiś ładny magazyn a facet może być kierownikiem. Rzut kamery na trzymaną przez niego w ręku listę jak podpisuje coś, lub sprawdza. Ujęcie jak wsiada na wózek widłowy. Przeniesienie akcji do szatni. Przebiera się w prywatne ubranie (musi to być to samo ubranie co we wcześniejszych ujęciach) i wygłasza kolejną kwestię.)
- Dzięki Nowej Prawicy zarabiam dwa razy więcej, bo państwo nie zabiera mi już połowy pensji. Sam oszczędzam na emeryturę, sam zdecyduję kiedy na nią przejdę a jeśli odejdę wcześniej zaoszczędzone pieniądze dostaną moje dzieci.
(Tu jakiś uśmiech wychodzi z pracy i z uśmiechem macha kolegom, równie roześmianym, może jeszcze koleżankom jakimś. I odchodzi w bok a z boku kadru stoi Janusz Korwin-Mikke, tło się rozmywa i na pierwszym planie wygłasza kwestię.)
- Od 20 lat walczę o twoją wolność, nie raz w tej walce byłem osamotniony, czasem nawet zdradzony. Ale nigdy nie przestałem wierzyć w Wolną Polskę. Jeśli Ty też chcesz żyć w wolnej Polsce. Głosuj na nas, głosuj na "Nową Prawicę".
(Może jeszcze rzut na tłum ludzi z flagami z feniksem i narodową, wszyscy uśmiechnięci i radośni)"
I pomyślcie teraz, Korwin jest już dziadkiem ale od 20 lat nie zmienił poglądów, wciaż energicznie wlaczy, i uświadamia ludzi że moze byc lepiej !! Dlaczego nie dać mu szansy ? Jeśli Wam Korwin nie pasuje, na scenie prawicowej są tez inni ludzie o podobnych poglądach. Prosze o przeczytanie tego i się zastanowienie, a nie bluzganie ze, a p🤬lisz, bo krowin jest glupi itp, bez zadnych uzasadnien.
Ludzie budźcie się i uswiadamiajcie tych którzy twierdzą ze tak ma byc !