Wysłany:
2012-06-25, 11:15
, ID:
1220728
1
Zgłoś
Legalna mafia i tyle. Nie ma sensu wchodzić dalej, zagłębiać się w tą wiarę czy rzeczywiście to prawda czy zwykła szopka bo tego nikomu nie udowodnisz. Jednak ja sobie przeanalizowałem pare spraw i wyszło mi, że coś jest nie tak.
1) Księża za głupi pogrzeb biorą sobie hajsu jak lodu. Na pogrzebie mojego dziadka kazał sobie bulić 600 zł, nie mówiąc już o opłatach w tym kościelnym sekretariacie.
2) Kiedyś przed bierzmowaniem (czyli kilka lat temu) podczas mojej spowiedzi, podczas wyznawania grzechów ksiądz przerwał mi mówiąc "no dobra, dobra, kończymy" po czym odmówił ten wierszyk i sp🤬olił.
3) Księża z dzieciakami, księża korzystający z prostytutek - co chwile o tym słychać.
4) na całym świecie jest mnóstwo religi. Zakładając, że nasza wiara jest tą jedyną, to chcecie powiedzieć, że reszta świata (islam itp) jest robiona w c🤬ja? Oni "nie pójdą do nieba"?
No śmieszne to dla mnie jest, do kościoła nie chodzę prawie od 3 lat i nie żałuję, bo tam siedzi banda wrednych złodzieji i tyle. Wożą się samymi fajnymi samochodami, a któryś tam nawet maybachem jeździł za 2 bańki. Sorry, ale założenia tej wiary są takiej, aby pomagać biednym. W Islamie każdy ma obowiązek pomagać biednemu, czy mu się podoba, czy nie. A u nas ksiądz zap🤬la limuzyną, a pod kościołem siedzą i żebrzą kobiety z małymi dziećmi.
Bóg - Tak. Kościół - Nie. Wiem, że to się gryzie, ale cóż, ktoś do tego doprowadził.