Wysłany:
2012-08-28, 22:03
, ID:
1366726
4
Zgłoś
nie wazne kto, wazne o czym mowi, spiewa. dzieje sie w tym kraju coraz gorzej, banrutujesz za dzielenie sie chlebem z bezdomnymi, idziesz siedziec za posiadanie grama maryski, idziesz siedziec za jechanie pociagiem na lewo podbitej legitymacji a czlowiek okrada ludzi na 16 mln zlotych i zaklada ciagle nowe spolki, lataja sobie tacy do domu na weekend wyczartowanym samolotem i juz nikt o tym nie mowi? bez zadnej sympatii do partii, poprostu szlak mnie trafia ze PO zdominowalo wszystko. Po 90 jest pierwszy raz w Polsce jak teraz - tzw komisje sa w wiekszosci w posiadaniu partii rzadzacej, przewodniczacy oczywiscie tez. nie ma innstytucji ktorej nie rzadzili by politycy Platformy? ale kto ma nam o tym powiedziec? moze media? jakie, ktore?
wracajac do grubsona - nie jest to moj rodzaj muzyki - w najmniejszym calu, ale niech DonBaszajote sie wypowie czego on slucha i jaki jest przekaz tej piosenki. Kiedy tacy jak Ty krytykowali Kaczmarskiego bo dla nich tez uwczesny ustroj byl "zaje". Rozumiem krytyke bez sensowych piosenek o milosci itp ale co macie do czlowieka ktory "spiewa" ze mu nie pasuje? Muzyka jak kazda inna. Sam tekst o gimbusach wyraza poziom Twojej wypowiedzi, a Ci piwkowicze zapewne jedyne co zobaczyli to napis "gimbusy" dali piwo i poszli szykowac zeszyty do szkoly.
Ludzie nie ma sensu sie rozwodzic nad rodzajem tej muzyki, bo liczy sie przekaz.
Jezeli dobrze Ci w tym kraju to powiedz mi co jest w nim takiego, co ostatnio sie zmnielo na lepsze. Nepotyzm, kapitalizm? Koncze studia na kierunku budowlanym, ze specjalizacja drogownictwo - nie ma pracy dla mnie, ale nie ma tez pracy dla inz z 10 letnim doswiadczeniem, bo nasz szacowny rzad stwierdzil ze mamy wystarczajaca infrastrukture drogowa i odcial wszelkie dof.
Kto odpowiedzial za sprawe z Chinczykami gdy na budowie A2 juz nie pamietam ile milionow naszych pieniedzy zabrali do siebie bez niczego? kto, pytam sie kto? ale zeby znalesc winnego za recepty rozdawane bezdomnym to chwile im zajelo? ehhh
@ master_of_disaster - moze i Ty lapy nie wyciagasz po swoje ale skoro prowadzisz dzialanosc gospodarcza pochwalisz sie jakie placisz podatki? czy masz moze posla w rodzinie?