podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantzpodpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.orgi na c🤬j tutaj ten idol gimbusów grubson, ja p🤬le, skrzeczący przygłup
Nie wiem skąd wieczna chęć obalania każdego rządu. Myślicie, że przyjdzie lepszy, że inna opcja będzie dbała o Wasze dupy? Mam 32 lata, zapieprzam na etacie, prowadzę dodatkowo działalność. Nie wyciągam łapy po cudze, nie chcę wiele od Państwa właściwie tylko tyle, by mi za bardzo nie przeszkadzało w moich poczynaniach. Skończyłem dzienne, darmowe studia (choć utrzymanie sporo kosztowało -wiadomo). Lubię Polskę. Dostrzegam wiele zmian na lepsze w ciągu ostatnich lat. Mieszkam na granicy polsko-niemieckiej i o ile jeszcze 8-10 lat temu wstydziłem się, że jestem z Polski, bo odstawaliśmy od zachodniej Europy w każdym calu, tak teraz uważam, że często wyprzedzamy inne kraje zwłaszcza jeśli chodzi o przyswajanie nowinek technicznych, myślenia itp. Jesteśmy otwarci, sporo podróżujemy, jeździmy lepszymi autami. Czy to złe? Czy to ta zapaść o której mówicie? Kocham Polskę, ale nie w wydaniu łysych pał latających z flagami i obnoszących się swoją "polskością". Ja czuję się obywatelem Europy, jestem Europejczykiem. Dostrzegam wady i absurdy Unii, wkurzają mnie czasem posunięcia rządu, ale dostrzegam ciągle zmniejszający się dystans do krajów bardziej rozwiniętych. Pomyślcie, że zmiany jakie u nas zaszły przez 20 lat u nich zachodziły od zakończenia II Wojny. To tyle. Pewnych osobników, którzy będą walczyć do śmierci z wirtualną komuną, ż🤬domasonerią, czerwonymi, zielonymi i innymi nigdy nie przekonam. I w sumie nie mam zamiaru. Szkoda na Was czasu.