zwłaszcza w takich przypadkach jak ten, gdy moja kuzynka stanęła na granicy śmierci, bo rozlał jej się wyrostek robaczkowy, została jej może godzina życia, a oczywiście jej jehowa matka nie dała pozwolenia na żadną operację (tak samo jak jest z transfuzją krwi), bo ni c🤬ja żeby działać niezgodnie z tym jak im ich j🤬y jehowa przykazał - gdyby ktośtam trzeci się nie wtrącił (teraz już nie pamiętam, to chyba mój kuzyn był) to dziewczyna by już nie żyła.
Tak, mam w rodzinie przypadek osoby, czy z resztą nawet całej rodziny mojej ciotki, której jehowcy i ich wiara zniszczyła życie.
Dodam tylko tyle, że obecnie sprawa tej właśnie ciotki ma się tak, że zabrali jej dzieci, mieszkanie, a ona sama jest "lekko" walnięta psychicznie (mieli ją zamykać do szpitala psychiatrycznego, ale na razie ta kwestia jest w toku).
Innymi słowy - wrak człowieka, a jeszcze niedawno nawet latała i wszystkim opowiadała o jej cudownym jehowie
1. Czytaj uważnie gościu, bo nie chwalę... Nie zamierzam chwalić żadnej religii, ponieważ są to wszystko wymysły ludzi którzy muszą w coś wierzyć a jedyna słuszna religia to pastafarianizm!
2. Co do 144tyś, to właśnie widać jak dobrze znasz ich religię, bowiem 144 tysiące to liczba pomazańców Bożych którzy mają trafić do nieba i być u boku Boga. Pozostali wierni będą żyć na odnowionej ziemi przez wieczność (ale nuda). Takie jest ich założenie armaggedonu (w którym zginą Ci źli) i odnowienia ziemi...
3. Mam w rodzinie paru świadków, sam uczęszczałem na ich spotkania żeby zobaczyć jak to wygląda i po prostu widzę, że chciałeś się chyba popisać, albo jesteś na prawdę bardzo ograniczony i mówisz coś o czym na prawdę nie masz pojęcia, bo nic co mówisz nie pokrywa się z rzeczywistością.4
4. Wojny niszczą życia milionom/miliardom ludzi, a kościół niejednokrotnie błogosławił te wyprawy wojenne. Świadkowie nie mogą prowadzić wojen i są zwolnieni z służby wojskowej. Twierdzisz że świadkowie zniszczyli życie twojego kolegi, spójrz ile istnień zniszczył kościół katolicki... W samych krucjatach krzyżowych chociażby...
wyobrażasz sobie sytuacje, że w bardzo ciężkim stanie przywoza jakies dziecko do szpitala. w biegu lecą z nim na OIOM i nagle zatrzymują się przed drzwiami do sali operacyjnej zeby lekarz mogl zadzwonic i zapytac sie rodzicow czy oby napewno moga zrobic transfuzje ?
podpis użytkownika
Zdychajcie k🤬y.mówię o przypadku, w którym matka mojej kuzynki pojechała z nią do szpitala i będąc przy tym wszystkim nie chciała się zgodzić na operację.
Nie wspominając już o tym ile dziewczyna leżała w domu i się męczyła, pojona jakimiś (rzecz jasna naturalnymi) ziółkami, zanim jej ten wyrostek się rozlał i zanim ktoś mądrzejszy zadzwonił po karetkę
Poza tym, co Ty ich tak bronisz? Wszem i wobec znany jest fakt, że jehowcy nie tolerują transfuzji krwi i wielu innych zabiegów, co w sytuacji zagrożenia ludzkiego życia jest z lekka idiotyczną postawą.
W takim razie, znając, jak twierdzisz, "zasady" tej "religii" odpowiedz mi na pytanie: dziecko z rodziny jehowej potrzebuje transfuzji krwi. W tym przykładzie decyzja o transfuzji należy do rodziców dziecka, którzy są jehowcami. Pytanie: czy rodzice, będąc zapalonymi wyznawcami swojej "religii" zgodzą się na zabieg?
musza. nad nimi stoi prawo. jezeli jest potrzebny zabieg to lekarze go wykonaja, a rodzina za wiele do gadania nie ma. przeciez nie zaloza sprawy chirurgowi o to, ze wbrew ich woli uratowal zycie dziecku
![]()
no znana jest ta postawa. tylko co z tego ? kazda religia ma w sobie jakas durnowata regule ktora kluci sie z ludzka natura.
podpis użytkownika
Zdychajcie k🤬y.
Nie jestem Świadkiem, ale znam strukture działania ich RELIGII ponieważ miałem z nią styczność i powiem Ci tylko że p🤬lisz takie głupoty, że aż się przykro robi... Ciekawe skąd żeś tą wiedzę swoją czerpał że takie głupoty piszeszJak o czymś nie masz pojęcia to się lepiej nie odzywaj. I faktycznie ich nachalność jest mega wk🤬iająca, ale są porządniejsi i dużo mniej obłudni od kościoła katolickiego.
Kultura aż od Ciebie bije![]()
Gamba, dobrze skończmy, ze stylu Twojego pisania wnioskuje że brakuje Ci argumentów i rzucasz mi przysłowiami i czepiasz się słowek. Ok nie chce Cie ranić...
ty k🤬a pajacu w tym kapeluszu ciebie glowa od niego nie boli? slyszale mze to taki korekcyjny dla fletów bezmózgowców
ty k🤬a pajacu w tym kapeluszu ciebie glowa od niego nie boli? slyszale mze to taki korekcyjny dla fletów bezmózgowców
podpis użytkownika
Zdychajcie k🤬y.Ok, lekarze mogą tą czynność wykonać, bo ich obowiązkiem jest ratowanie ludzkiego życia - ale gdyby decyzja należała tylko i wyłącznie do jehowych rodziców jakiegos dziecka, to pozwoliliby oni mu umrzeć, bo tak im nakazuje wiara - właśnie to jest dla mnie idiotyczne
tak, ale jakby to jehowcy byli dominującą religią na świecie to miliony ludzi umierałoby z najbłahszych powodów, bo np.nie przeprowadzonoby transfuzji krwi, nie wykonanoby operacji, nie podano leków bo to sztuczne, nie wezwano lekarza, bo jeszcze przypadkiem poda leki, lub broń boże operację jakąś zaleci