podpis użytkownika
Слава Україні! Героям слава!Powiedzcie mi, w jakim celu niektórzy kierowcy włączają lewy kierunkowskaz jak wjeżdżają na rondo?
Jeżeli na rondzie jedzie ponad połowę po wewnętrznym oczywiście pasie to jak najbardziej może włączyć lewy kierunek aby inni kierowcy, którzy chcą wjechać na rondo wiedzieli, że zaraz nie zmieni pasa i mogą swobodnie wjechać na zewnętrzny. Taka uprzjmość/pomoc, możesz krzyks nie wiedzieć.
"Nie jest błędem zawracanie na rondzie z włączonym lewym kierunkowskazem czy sygnalizowanie w ten sposób zamiaru opuszczenia go trzecim zjazdem. Nie jest to jednak narzucone przepisami. Mamy odpowiednio wcześnie i wyraźnie sygnalizować nasze zamiary."
To upłynnia jazdę po rondach, jak zna się zamiary kierowcy wcześniej, bo większość kierowców jednak w ostatniej chwili włącza kierunkowskaz, co opóźnia wjazd na rondo samochodów oczekujących... Ja osobiście jak zjeżdżam trzecim lub dalszym zjazdem zawsze stosuję lewy kierunkowskaz, a potem oczywiście prawy zjazdowy zaraz po minięciu zjazdu za którym zjeżdżać będę ja.
Normalny człowiek jak jedzie samochodem, rowerem, motocyklem to ustąpi, przepuści. Jaką k🤬ą trzeba być żeby utrudniać życie innym i tak postępować, bo to nie są odosobnione przypadki.
Sam jesteś frajer z małym fiutem, gdyby te k🤬y jechały zgodnie z przepisami (ruch prawostronny), to motocyklista nie musiałby przekraczać ciągłej. Po za tym baranie odróżnij wyprzedzanie od omijania.