niech mnie ktoś uświadomi - dlaczego w internecie tyle osób stoi murem za JKM a potem przychodzą wybory i jest taki wynik jaki jest?
wybierzmy kaczke-bedzie lepiej..buhahahahahahah
najważniejszym postulatem mściwego jarka jest dekomunizacja kraju i tak zawsze było
Kaczory pokazały, że dekomunizacja i lustracja była w ich wykonaniu tylko na pokaz, tak naprawdę chcieli mieć haki. Nie dokonali tego właściwie, konsekwentnie bo sami do końca tego nie chcieli.
Lech Kaczyński też uczestniczył w sprzedawaniu naszego kraju, był na rozmowach w podwarszawskiej Magdalence.
a gadanie o rozliczeniach i dekomunizacji PiS sobie zagarnął, by zdobyć głosy tej całkiem sporej części wyborców, domagających się rozliczenia z komuchami.
A skompromitowanych, komuszych dziennikarzy to nie ujawniał PiS, ale inni dziennikarze, jak Bronisław Wildstein czy Witold Gadowski, tak przed rządami PiS, jak w ich trakcie, ale też po tych rządach.
A ja jestem wyborcą PO i mam was w dupie
![]()
żadnej dekomunizacji przeprowadzić nie mogli, bo byli w koalicji z Samoobroną, a tam co drugi to komuch
no i właśnie wtedy nastąpił rozłam w solidarności, Wałęsa poszedł na układ z komuchami, a Kaczyński, Walentynowicz i reszta została po słusznej stronie, o czym świadczą wydarzenia przedstawione w dokumencie "Nocna zmiana", pewnie oglądałeś. Poza tym myślisz, że doszłoby do likwidacji WSI bez zgody Kaczyńskich?
w 2005 media jeszcze były w miarę w porządku, bo wszyscy myśleli, że PiS tylko gada o dekomunizacji po publiczkę, gdy okazało się, że to nie tylko słowa zaczął się atak na media
Nie chodzi tylko o ujawnianie,a o zakaz pełnienia funkcji publicznych
To po co w nią w ogóle włazili? Czy to nie hipokryzja, gadać o rozliczeniu komuchów, samemu się z nim układając?
Tylko po to, by mieć rząd większościowy? Bzdet, jestem pewien, że w tym akurat postulacie znaleźliby poparcie spoza partii koalicyjnych, w LPR na pewno, pewna ilość posłów Platformy również by na to poszła, wbrew zakazom partyjnym.
Chwała im za likwidację WSI, ale sam rozłam Solidarności nic nie zmienił, a i sami Kaczyńscy niewiele o tym gadali tuż po "wolnych" wyborach. Nocna zmiana to inna sprawa, zwróć uwagę, że Niesiołowski też niby głosował za lustracją, a co z niego jest teraz. Żeby było śmieszniej, sam doniósł kiedyś służbom na swoją narzeczoną. Kaczor się z nimi układał dokładnie tak samo.
Nie, nie były w porządku. Skoro w TVN pracował ktoś taki, jak Milan Subotić (obecnie Kulczyk Investments, wymowne), w GW Lesław Maleszka, to nie były w porządku, a pluły jadem podobnie, tyle tylko, że nieco inny był target, a sprzedawać się musieli. Nie mogli odstraszać odbiorców, teraz jednak czynią to bez przeszkód, bo rządy PiSu wielu ludziom obrzydły, nie tylko z powodu manipulacji medialnej.
Ale jeżeli już nie da się wymóc zakazu pełnienia funkcji publicznych, to należy powalczyć chociaż o ujawnienie ich teczek. Żeby ludzie wiedzieli, z kim mają do czynienia.
Mało kto wie, że Lis to syn komucha, który mu załatwił robotę, że jego konkurs w TVP pilotowali esbecy. Mało kto wie, że niedawno wywalony z Eski Michał Figurski to syn FOZZowca. Nie wspomnę o Monice Olejnik, vel "Stokrotce", która dostała pracę w PR w czasach, gdy każdy porządny dziennikarz był stamtąd wywalany, bądź sam odchodził (ewentualnie zajmował się czymś nieważnym i siedział cicho), a dostałą tę robotę, bo jej załatwił esbek, jej tatuś. Współpracowała czynnie, nawet na polecenie SB dała dupy Boniemu. Powiązania powinny być ludziom znane, aby chociaż zmusić ich do myślenia, żeby wiedzieli, czyje interesy reprezentują przekazując informacje.
Gdyby była opcja pomocy części platformy to myślisz, że Kaczyński szedłby na układ z Samoobroną?
Słuchaj, to jest polityka, nie można powiedzieć komuś wprost wyp🤬alaj, dopóki nie masz pewności, że w każdej chwili możesz go unicestwić politycznie. Kaczor liczył jeszcze na zmianę kursu sprzedawczyków jakieś manewry-robił co mógł, po co w ogóle zaczynałby całą tę akcję która skończyła się dymisją rządu Olszewskiego?
chodziło mi o to, że nie stały jednoznacznie po stronie PO, bo wszyscy myśleli że dekomunizacja to tylko obiecanki wyborcze PiS-u
Wracając do Kaczora, to myślisz, że po tym co stało się 10 kwietnia, szedłby na jakiekolwiek układy, gdyby otrzymał pełnię władzy w tym kraju?