niech mnie ktoś uświadomi - dlaczego w internecie tyle osób stoi murem za JKM a potem przychodzą wybory i jest taki wynik jaki jest?
najważniejszym postulatem mściwego jarka jest dekomunizacja kraju i tak zawsze było
Kaczory pokazały, że dekomunizacja i lustracja była w ich wykonaniu tylko na pokaz, tak naprawdę chcieli mieć haki. Nie dokonali tego właściwie, konsekwentnie bo sami do końca tego nie chcieli.
Lech Kaczyński też uczestniczył w sprzedawaniu naszego kraju, był na rozmowach w podwarszawskiej Magdalence.
a gadanie o rozliczeniach i dekomunizacji PiS sobie zagarnął, by zdobyć głosy tej całkiem sporej części wyborców, domagających się rozliczenia z komuchami.
A skompromitowanych, komuszych dziennikarzy to nie ujawniał PiS, ale inni dziennikarze, jak Bronisław Wildstein czy Witold Gadowski, tak przed rządami PiS, jak w ich trakcie, ale też po tych rządach.
A ja jestem wyborcą PO i mam was w dupie
![]()
żadnej dekomunizacji przeprowadzić nie mogli, bo byli w koalicji z Samoobroną, a tam co drugi to komuch
no i właśnie wtedy nastąpił rozłam w solidarności, Wałęsa poszedł na układ z komuchami, a Kaczyński, Walentynowicz i reszta została po słusznej stronie, o czym świadczą wydarzenia przedstawione w dokumencie "Nocna zmiana", pewnie oglądałeś. Poza tym myślisz, że doszłoby do likwidacji WSI bez zgody Kaczyńskich?
w 2005 media jeszcze były w miarę w porządku, bo wszyscy myśleli, że PiS tylko gada o dekomunizacji po publiczkę, gdy okazało się, że to nie tylko słowa zaczął się atak na media
Nie chodzi tylko o ujawnianie,a o zakaz pełnienia funkcji publicznych