podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.podpis użytkownika
Smutno mi, bo jestem wesolutki -podpis użytkownika
Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.k🤬a, jak patrze na niektórych wypociny w tym temacie to mnie krew zalewa. Mało Wam, że już większość polskich miast i wsi wygląda jak p🤬da po okresie?
Zdecydowana większość tego co się budowało w Polsce po wojnie oszpeciła krajobraz miast i wsi, niewiele pozostawiając z ich oryginalnej tkanki. Po transformacji zaczął się w budownictwie dziki kapitalizm i jeszcze się dobiło sytuację. Dziś na prawdę niewiele można znaleźć przestrzeni nie oszpeconych jakimś brzydkim, lub po prostu c🤬jowym budynkiem. Stawiamy na potęgę c🤬jowe domki z kolumienkami i całe tysiące innego gówna. Za wszelką cenę chcemy pokazać 'oryginalność' tylko że w najgoryszm wydaniu, kompletnie nie dbając ojakiekolwiek proporcje i harmonię przestrzenną.
Jakby nie było pozwoleń to już w ogóle by nasze miasta wyglądały jak gówno z powytkanymi wykałaczkami. Jak nie wierzycie to zobaczcie co się stało z Zakopanem, gdzie panuje samowolka budowlana.
Problem jest nieco inny. Urzędnik powinien mieć możliwość bardziej precyzyjnego określenia JAK można budować (niekoniecznie CZY można). Powinno to przy tym trwać krócej i zmniejszyć liczbę dostarczanych papierów, które de facto znajdują się zazwyczaj w tym samym urzędzie (wypisy i wyrysy z ewidencji, przyłącza itp)
mam nadzieję że odrobinę komuś przybliżyłem problematykę, zaciekawionych odsyłam do dalszej lektury:
studiumprzypadku.com/dlaczego-w-polsce--jest-tak-brzydko/
polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1523597,1,ksiazka-o-tym-dlac...
podpis użytkownika
Gallia est omnis divisa in partes tres