los gienadijos napisał/a:
Kompletnie nie rozumiem czym się autor tego filmiku jara?!
Mogę się mylić, ale nie chodzi tylko o jazdę, ale i o komentarz pod filmikiem, co zmuszałoby widza do myślenia, czy ten pan chciał nagrać kolejny film, lecz zginął, czy że policja go zamknęła, czy że coś mu się stało.
Cytat:
Ostatnia aktywność 23 maj 2007 Dołączył(a) 1 maj 2007
jego yt konto"
Na jego koncie dopatrzyłem się komentarzu (chodź nie wiem czy to prawda):
Cytat:
He is not dead but lost his left leg in car accident. Paradox is, that accident was not his fault.
szkaru: "A mnie wk***ia jak ktoś podjeżdża z tyłu na 30cm i napiera bo wyprzedzić nie może. Wk***ie się raz i przychamuje na pełnej pycie i piszemy oświadczenie albo policja. Na odszkodowaniu na pewno jeszcze zarobie, bo nie będę mojego starego auta na lux naprawiał."
Po pierwsze sam piszesz, że masz stare auto, więc nie wiadomo jakby się miało w wypadku z jakimś nowym bmw choćby i z takim jak na filmiku. Nie wiadomo czy ty byś na tym nie ucierpiał, więc myślę, że nie ma co ryzykować (chyba, że lubisz jeździć z kamerą w aucie, to potem wstawisz filmik).
Po drugie, jeśli będzie za tobą w małej odległości a ty zahamujesz na jak to ująłeś "pełnej pycie", to prawdopodobnie nie dość, że w ciebie walnie, to będą jeszcze twoje ślady hamowania na drodze. CSI przyjedzie, ślady hamowania wyślą do laboratorium (mają tam jakieś swoje sposoby), okaże się, że to z twojego ogumienia i będziesz musiał jeszcze komuś innemu zapłacić te odszkodowanie
moonmaker05: "aa i dodam jeszcze ze z warszawy do nurburgringu jest ponad 1000km (chyba 1200 jak kiedys patrzylem ale moge sie mylic) i uwazam ze warto jest jechac te 1000km tylko po to zeby caly weekend pojezdzic na tym torze"
Ok, załóżmy że mamy tam się wybrać. Niech będzie te 1200km w jedną stronę, więc 2400 w obie. Lubimy wysoki moment, więc mamy diesla, niech spala na 100km z 8l, bo będziemy głównie autostradą jechać. Przy założeniu, że ropa jest po 5,7zł obliczymy, że koszt podróży w dwie strony to 1094,4zł. Już dość sporo. Ok, jesteśmy na torze i chcemy jeździć całą sobote i niedziele. Ale ile można jeździć. Przyjmijmy, że będziemy jeździć 4 godziny i 30 minut, bo z tego co wiem, to tyle można jeździć bez przymusowego odpoczynku. Na torze raczej to nie obowiązuje, ale my nie jesteśmy kierowcami samochodów sportowych, tak więc przyzwyczajeni jesteśmy do zmęczenia. 4 i pół godziny jazdy z prędkością średnią ok. 150km/h (o ile auto wytrzymałoby takie warunki). No, ale w niedziele też chcemy pojeździć. Więc kolejne 675 czyli razem 1350km. Na torze spalanie jest wyższe, nie wiem jak bardzo, ale szacunkowo niech będzie dwa razy. Koszt za rope to 1231,2zł. Łączny koszt przejazdu 2325,6zł. Nie wiem czy wszystko dobrze policzyłem, ale jeśli tak to chyba nie warto