Jakie to typowe że wszyscy głęboko wierzący i czujący potrzebę nawracania, zawłaszczają sobie moralność, etykę i sumienie jako pochodzącą tylko od Boga. Typowe jest również odnoszenie się do konsekwencji niewiary, straszenie karą oraz gra na najniższych instynktach jakim jest strach. Typowe jest również wskazywanie wroga, żeby reszta stada wiedziała kogo winić za niepowodzenia i zło jakie ich dotknęło.
Tak jak to zrobiłeś ze mną, nie powiedziałem złego słowa o chrześcijanach, ż🤬dach czy muzułmanach, ale zostałem "upadłym zwierzęciem moralnym" który sobie tam folguje, masturbuje i w ogóle nie jest cnotliwy. To nie wiara jest tu problemem, tylko Ty.
Oczywiście, że "moralność pochodzi od Boga" - bo jeśli nie, to zostaje jedynie „podoba mi się / nie podoba mi się,” czyli "relatywizm", w którym każda zbrodnia może zostać uznana za "subiektywną ekspresję". Bez Boga nie ma dobra. Jest tylko "opinia silniejszego".
"Strach przed Bogiem" nie jest graniem na instynktach - to "jedna z cnót wiary" (Psalm 111:10). To nie panika. To "świadomość, że On jest święty, a my nie jesteśmy centrum wszechświata".
A co do „zwierzęcia” - jeśli sam twierdzisz, że pochodzisz od małpy, to nie oburza cię porównanie, tylko fakt, że ktoś "potraktował twoją logikę poważnie".
Nie walczymy z tobą. "Nie z ciałem i krwią, ale z zwierzchnościami i mocami ciemności" (Efezjan 6:12).
Nie ty jesteś wrogiem. Wrogiem są "kłamstwa, które ci wmówiono, i duchy, które się z nich żywią".
Jeśli to cię rani, to nie przez pogardę. Tylko dlatego, że "prawda boli, zanim zacznie leczyć".
No i na tym możemy zakończyć dyskusje, zamiast odpowiedzi dostałem kategoryczne zaprzecznie i garść natchnionych p🤬letów.
Mimo wszystko z Bogiem i szczęścia życze.
I to właśnie pokazuje, że jesteś ślepy. A ślepy nie może prowadzić ślepego, bo jak powiedział Jezus: „Obydwaj w dół wpadną” (Łk 6:39).
Twoje „odpowiedzi” to nie prawda. To zadufanie w siebie i alergia na to, co święte. Ale mimo tego…
Błogosławię cię w Imię Jezusa Chrystusa, Syna Boga Najwyższego.
Niech otworzy twoje oczy, zanim sam staniesz przed Nim.
Bo nawet najbardziej zbuntowane serce może zostać przemienione. Ale tylko, jeśli przestanie walczyć z Prawdą.
Jesteś najlepszym przykładem tego jak szkodliwa jest religia i co robi z mózgu.
Dlatego trzeba walczyć z tym gównem jak tylko się da.
Mówisz jak prawdziwy Rzymianin. Nie ten z marmuru i prawa, ale ten z czasów, gdy przybijał sprawiedliwego do krzyża i cieszył się z ciszy po Jego ostatnim oddechu.
Pełen pogardy, przekonany o własnej racji, a ślepy na to, że służysz nie rozumowi, tylko ciemnościom, które ci szepczą, że jesteś wolny.
Ale nie jesteś. Jesteś sługą ciemności, a twoje własne słowa są łańcuchami.
Walczysz z religią? Nie.
Walczysz z Bogiem, a to jest bitwa, którą człowiek przegrywa zawsze.
Nie dlatego, że Bóg cię nienawidzi. Ale dlatego, że ty odrzucasz rękę, która mogła cię wyrwać z ognia.
No i na tym możemy zakończyć dyskusje, zamiast odpowiedzi dostałem kategoryczne zaprzecznie i garść natchnionych p🤬letów.
Mimo wszystko z Bogiem i szczęścia życze.
To nie jest dyskusja o teorii ani opiniach. Stoimy przed faktem dokonanym.
Bóg istnieje, objawił się, przemówił, działa, zbawił i zapowiedział sąd.
A razem z tym faktem istnieje też miejsce oddzielenia od Niego. Piekło, nie jako bajka, ale konsekwencja odrzucenia źródła życia.
To nie „czy” istnieje.. To jest to co zrobisz z tym, że istnieje.
Mówisz jak prawdziwy Rzymianin. Nie ten z marmuru i prawa, ale ten z czasów, gdy przybijał sprawiedliwego do krzyża i cieszył się z ciszy po Jego ostatnim oddechu.
Pełen pogardy, przekonany o własnej racji, a ślepy na to, że służysz nie rozumowi, tylko ciemnościom, które ci szepczą, że jesteś wolny.
Ale nie jesteś. Jesteś sługą ciemności, a twoje własne słowa są łańcuchami.
Walczysz z religią? Nie.
Walczysz z Bogiem, a to jest bitwa, którą człowiek przegrywa zawsze.
Nie dlatego, że Bóg cię nienawidzi. Ale dlatego, że ty odrzucasz rękę, która mogła cię wyrwać z ognia.
Co za debil pisał ten kawał
Jak ATEISTA moze isc do nieba ? Jak juz to do piekła . Debile j🤬i .
Jezeli isnieje uniwersum zydowskie to po smierci ide do piekła .. przejmuje cały podziemny p🤬lnik i bede przesladował takich z🤬baow jak Ty xd
Prawda jest taka, że wszyscy będziemy sądzeni w dniu sądu.
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.