Wysłany:
2012-05-05, 17:15
, ID:
1118660
1
Zgłoś
Hauer, głupie te Twoje odpowiedzi, nazywasz moje riposty "chaotycznymi" jednocześnie samemu unikając odpowiedzi na cokolwiek co poruszam, dając mi jednoczęsnie z dupy wzięte cytaty jakichś ultraprawicowych oszołomów (które dla mnie są tak cenne jak Biblia dla ateisty), jak możesz unikasz słowa "rasizm" i oskarżeń o neofaszyzm a chwilę potem wrzucasz cytaty ludzi, którzy domagają się wyczyszczenia Europy z "obcych etnicznie kultur". Tak jak już pisałem - Hitler też nie był rasistą i ksenofobem, on po prostu starał się pozbyć ze "swojego" kraju "obcych etnicznie kultur"...
Jesteś po prostu typowym roszczeniowcem, takim typowym wyborcą skrajnych komunistycznych bądź prawicowych partii, osobą która uważa, że jest pokrzywdzona i coś jej się należy i że to coś zabiera mu jakaś "obca etnicznie kultura" typu Arabowie, Ż__zi, Rosjanie, Niemcy etc. i uważasz, że w momencie kiedy pozbyłbyś się "obcych" ze "swojego" terenu wszystkie problemy tego świata znikną - nie znikną. Spójrz na Polskę - w kraju jest ledwo kilkuset Ż__ów, kilka tysięcy muzułmanów, "czarnych" etc a ponad 98% Polaków to czystej krwi słowiańskiej "biali" a mimo wszystko mamy wielkie problemy z bezrobociem, dziurą budżetową, służbą zdrowia itd. Te problemy pojawiają się w każdym kraju europejskim i nie są zależne w aż tak wielkim stopniu jak sądzimy od koloru skóry czy wyznania a od tego, kim są osoby które te problemy tworzą.
W pewnym momencie swojego zycia zrozumiesz, że to, że urodziłeś się "biały" nie jest jakimkolwiek kapitałem i kartą przetargową w życiu - liczy się to, jakim jesteś człowiekiem - dobrym czy złym a kolor skóry jest tylko dodatkiem. Amerykanom zajęło dziesiątki lat przejścia od restauracji, autobusów i szaletów "segregowanych" do Ameryki ze snu pastora Kinga - takiej, w której kolor skóry się absolutnie nie liczy, Europa na początku 20 wieku miała ten sam problem z płcią - niektórym w głowie się nie mieściło, że kobieta może pracowac w tym samym zawodzie co facet i dostawac taką samą pensję albo chodzić na wybory, ale w koncu małymi kroczkami sufrażystki wywalczyły swoje. A Ty proponujesz powrót 18sto wiecznych kolonii w ktorych biali panowie będa batogami popędzać czarnych niewolników tylko dlatego, że mieli pecha i i ch tatuś i mamusia mieli skórę koloru mahoniu a nie mleka...