No właśnie. Na tym polega demokracja. Władzę wybiera większość, czyli najmniej kompetentna część narodu.
Słusznie zauważyłeś to na przykładzie łożenia hajsu na więzienia. To też jeden z poronionych pomysłów, którego zrozumieć się nie da.
PiS otwarcie skrytykował ten wysryw Holandowej za co otrzymali pozwy sądowe, bo sądy nie są w naszym kraju sprawiedliwe a służą orzekaniu na korzyść panującej władzy. Dlatego żaden patriota nie pomyśli, żeby grzecznie złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na takiego Sutryka, tylko pójdzie po rozum do głowy, a co za tym idzie, po kij i pochodnię.
Sztuka też ma swoje granice tolerancji i dlatego muzyka Szczerskiego czy Bartnikiewicza jest banowana w miejscach publicznych.
Z tego samego powodu dostaniesz pałą po grzbiecie, jeśli na rynku wyciągniesz pindola przed dziećmi w ramach swojego głębokiego w treść performance'u artystycznego. Możesz nawet podeprzeć się tym, że emanowanie przyrodzeniem przed nieletnimi ma walory edukacyjne w sferze wychowania seksualnego. Na nic to. Po prostu takie zachowania są niedozwolone w zdrowym społeczeństwie i tego należy się trzymać, bo nie jesteśmy (jeszcze) krajem trzeciego świata, w którym wszystko wszystkim wolno.
Piszesz ze gardzisz śmieciami co nie szanują ludzi którzy narażają swoje życie i poświęcają wiele itd.
To teraz mi powiedz gdzie napisałem że nimi gardze? proste pytanie gdzie napisałem że gardze strażnikami granic czy naszymi żołnierzami ? Proszę o mój cytat gdzie nimi gardze.
Nie znajdziesz bo nic takiego nie napisałem ale po prostu jestes z🤬bem który nie umie czytać i sobie dorabiasz własną ideologię.
 Przecież każdym komentarzem to potwierdzasz. Myślisz, że nie umiemy czytać między zdaniami? Że musi być czarno na białym "gardzę polskim żołnierzami na granicy"? Nie musi. Twoja postawa sama to krzyczy głośno i wyraźnie.
  Przecież każdym komentarzem to potwierdzasz. Myślisz, że nie umiemy czytać między zdaniami? Że musi być czarno na białym "gardzę polskim żołnierzami na granicy"? Nie musi. Twoja postawa sama to krzyczy głośno i wyraźnie.