No właśnie. Na tym polega demokracja. Władzę wybiera większość, czyli najmniej kompetentna część narodu.
Słusznie zauważyłeś to na przykładzie łożenia hajsu na więzienia. To też jeden z poronionych pomysłów, którego zrozumieć się nie da.
PiS otwarcie skrytykował ten wysryw Holandowej za co otrzymali pozwy sądowe, bo sądy nie są w naszym kraju sprawiedliwe a służą orzekaniu na korzyść panującej władzy. Dlatego żaden patriota nie pomyśli, żeby grzecznie złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na takiego Sutryka, tylko pójdzie po rozum do głowy, a co za tym idzie, po kij i pochodnię.
Sztuka też ma swoje granice tolerancji i dlatego muzyka Szczerskiego czy Bartnikiewicza jest banowana w miejscach publicznych.
Z tego samego powodu dostaniesz pałą po grzbiecie, jeśli na rynku wyciągniesz pindola przed dziećmi w ramach swojego głębokiego w treść performance'u artystycznego. Możesz nawet podeprzeć się tym, że emanowanie przyrodzeniem przed nieletnimi ma walory edukacyjne w sferze wychowania seksualnego. Na nic to. Po prostu takie zachowania są niedozwolone w zdrowym społeczeństwie i tego należy się trzymać, bo nie jesteśmy (jeszcze) krajem trzeciego świata, w którym wszystko wszystkim wolno.
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Piszesz ze gardzisz śmieciami co nie szanują ludzi którzy narażają swoje życie i poświęcają wiele itd.
To teraz mi powiedz gdzie napisałem że nimi gardze? proste pytanie gdzie napisałem że gardze strażnikami granic czy naszymi żołnierzami ? Proszę o mój cytat gdzie nimi gardze.
Nie znajdziesz bo nic takiego nie napisałem ale po prostu jestes z🤬bem który nie umie czytać i sobie dorabiasz własną ideologię.