Pewnie że fejk! przecież oni wszyscy nie żyją!
Firma OpenAI wprowadza podwójne standardy w swojej najnowszej technologii generowania wideo. Sora 2 blokuje tworzenie materiałów z żywymi osobami publicznymi, ale pozwala na wykorzystywanie wizerunków zmarłych gwiazd. Firma oficjalnie potwierdza, że polityka ochrony nie dotyczy "figur historycznych". Użytkownicy platformy masowo tworzą filmy ze zmarłymi celebrytami. Michael Jackson wykonuje stand-up w kuchni, Bruce Lee prowadzi sesję DJ-ską, a Stephen Hawking wykonuje akrobacje na skateparku. Martin Luther King Jr. jąka się podczas przemówienia, podczas gdy Kurt Cobain kradnie kurczaka z KFC. Wszystkie materiały oznaczone są wodnym znakiem OpenAI, co potwierdza ich sztuczne pochodzenie.
@
Nie podoba mi się to...
Ale dzięki temu ludzie w końcu przestaną wierzyć w to co widzą na monitorze PC/laptopa czy wyświetlaczu smartfona/tableta. I dobrze. Niech włączą myślenie.
To ja zrobię filmik z Zimnym Lechem, i pokażę go Jarusiowi.Firma OpenAI wprowadza podwójne standardy w swojej najnowszej technologii generowania wideo. Sora 2 blokuje tworzenie materiałów z żywymi osobami publicznymi, ale pozwala na wykorzystywanie wizerunków zmarłych gwiazd. Firma oficjalnie potwierdza, że polityka ochrony nie dotyczy "figur historycznych".
A to się chyba nie zmieniło — przed Internetem taką nienaruszalną wiedzę przekazywała babcia albo kuzynka ciotki...Tak sobie myślę... patrząc na patusiarstwo i tępaków korzystających z netu obawiam się, iż nie przestaną...
Taki przykład z mojego podwórka:
Pokazuję matce, jak ma przemywać oczy niemowlęciu - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego, jeden ruch, odrzucamy gazik.
A ona do mnie, że coś chyba pomyliłam bo internet mówi inaczej...
Takich sytuacji jest dużo i to mnie bardzo przygnębia.