Jeszcze w życiu nie spotkałem Warszawiaka, który wywyższał się swoim pochodzeniem, a teksty w stylu "Jestem z Krakowa i Kraków jest lepszy, ładniejszy itd" są na porządku dziennym.
Najlepsze są te przychlasty, które widzą blachy samochodowe WM czy WR i od razu, pysk otwierają, jaki to Warszawiak jedzie, jak tuman, jak to spotykał takich na trasie.
Wieśniak to nie pochodzenie, to stan umysłu, jednak, przynajmniej w Warszawie, p🤬lone krakusy wiodą prym w wieśniaczeniu.
podpis użytkownika
matko bosko kochanopodpis użytkownika
facebook.com/odlewadoprawa/?fref=ts
I od razu się zrobiło przyjemnie. Przyjechało panisko ze stolycy i każdy mu się ma kłaniać, buty czyścić i do stołu podawać. Wola, to w Warszawie! O ja niemądry, jak mogłem na to nie wpaść, przecież jest ich jedynie pierdyliard w całej Polsce, jakieś 5 w samym warmińsko-mazurskim, w Krakowie są 3 różne Wole, w Poznaniu też chyba jakaś, jak mogłem zatem nie pomyśleć o centrum wszechświata?
Po pierwsze żadne pieniądze z Małopolski do Warszawy nie płyną. Bujda którą sobie wymyślono żeby znaleźć kozła ofiarnego na to że dzieje się źle.
Narzekasz, że nie ma obwodnic, dróg i wszelkiej innej infrastruktury, a to co się buduje - robi się powoli i kiepskiej jakości. No to przykro mi ale w Warszawie jest dokładnie tak samo. Główne trasy przez miasto w stanie jako-takim. Obwodnic brak. Korki na wszystkich wylotówkach od 16 do 19 tylko motocyklem się przeciśniesz. Niestety tak to już jest w tym zasranym kraju i nie z winy Warszawy. Choć pośrednio tak bo mamy wielki okrągły cyrk z małpami który ktoś nazwał sejmem. Serdecznie przepraszamy za niego.
Budowa stadionu i tej cholernej autostrady była masakrycznie przepłacona. Wiemy to wszyscy i wszyscy musimy za to płacić, ale o tym jakoś mało kto mówi - tylko, że euro było takie piękne i kolorowe. Mi osobiście -jak i moim znajomym- ten cały stadion się nie podoba i z nazwy Narodowy zmienił bym na tuskowy i przywrócił stragany chińczyków i rumunów. Jako naród nie utożsamiam się z tą paskudą.
Z Warszawy płyną pieniądze na mniejsze miasta w Mazowieckim. Taki już los stolic województw. Warszawa zarabia na siebie i doinwestowuje inne okoliczne miasta. Każda stolica województwa i każde miasto powiatowe ma ten dylemat.
Fakt - Warszawa nie jest tak piękna jak Kraków, czy Wrocław. Dlatego że została zburzona praktycznie do gołej ziemi. Ledwo kamień na kamieniu pozostał. Odbudowywano ją bazując na jakiś pozostałych zdjęciach i przekazach. Tych było mało i niedokładne. Porównaj sobie obraz Wawy sprzed 50 lat - łatwo dostrzec czemu jest w takim stanie. Bardziej dech zapiera myśli ile pracy trzeba było włożyć żeby odbudować największą metropolię w tym Kraju. Do dziś nie rozumiem czemu mimo że wygraliśmy wojnę to nie odebraliśmy tego co nam rozkradziono, wywieziono, zniszczono. Jakoś w Niemczech żyje się zajebiście, a my udajemy że jest nam jako-tako.
Ale przyjedź do Warszawy, zadzwoń do mnie i zarezerwuj sobie przynajmniej 2 dni żebym Cię oprowadził. Tu też można znaleźć piękne kamienice, parki, pałace itp. Tylko jest ich mniej.
Bądź dumny ze swojego miasta. Tego nikt Ci nie może odebrać. Cieszę się że są tacy lokalni patrioci którzy z podniesioną głową mówią "Jestem z Krakowa/Poznania/Wrocławia/Rzeszowa/WM Gdańsk".
Szanuję Cię za to, że kochasz swoje miasto. Nie będę mówił które jest lepsze bo to bez sensu. Są po prostu inne. Tego samego chciałbym od reszty Polski - po prostu krzty szacunku. Tu też mieszkają dobrzy ludzie. Tu też są kierowcy którzy Cię wpuszczą jak jedziesz z podporządkowanej. tu też są idioci którzy sądzą że to pępek wszechświata i Jak mieszkają na Woli to trzeba im buty lizać. Przepraszamy za nich, ale jak powiedział Lem - zanim nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
I tak Warszawa jest c🤬jowa, tego nie zmienisz![]()