Nie pytałem o złodziejski system okradania ludzi zwany dla niepoznaki ,,systemem ubezpieczeń zdrowotnych". Oczekiwałem raczej argumentów natury etyczno-moralnej. I nadal nie odpowiedziała mi Pani dlaczego fakt, iż ktoś obcy ma jakiegoś p🤬lca na mózgu, ma być moim problemem.
Amerykański sen...
System opieki zdrowotnej w USA nie przewiduje pomocy czy hospitalizacji osób chorych psychicznie, które sa bezdomne czy nieubezpieczone. Kółko sie zamyka, w kryzysie choroby lądują na ulicach, wchodzą w uzależnienia, pogłębiają się zab.psychotyczne i tak sobie marnieją pomału, aż do śmierci.
Naprawdę my nie mamy złego systemu opieki zdrowotnej... 🤔
A gdzie napisałam, że nasz jest dobry?
Czytaj ze zrozumieniem.
Czytam ze zrozumieniem, widocznie nie potrafisz pisać ponad poziom podstawówki. Jeśli stwierdzasz że nie mamy złego systemu opieki zdrowotnej to sam sobie odpowiedz na pytanie, jakie jest przeciwieństwo złego? Naucz się pisać z sensem albo idź do lekarza na NFZ bo coś Ci wyraźnie nie styka w bani.
Amerykański sen...
System opieki zdrowotnej w USA nie przewiduje pomocy czy hospitalizacji osób chorych psychicznie, które sa bezdomne czy nieubezpieczone. Kółko sie zamyka, w kryzysie choroby lądują na ulicach, wchodzą w uzależnienia, pogłębiają się zab.psychotyczne i tak sobie marnieją pomału, aż do śmierci.
Naprawdę my nie mamy złego systemu opieki zdrowotnej... 🤔