Wysłany:
2012-08-30, 16:41
, ID:
1370968
Zgłoś
@HAL-9000,
rozumiem, że materiały w tej Primerze bardzo szybko ulegają zniszczeniu, ale osoba, która poszukuje danego modelu powinna coś o nim poczytać, zarejestrować się na forum marki, bądź danego modelu, popytać, popatrzeć na alledrogo zdjęcia wnętrza innych samochodów z tego modelu z podobnym przebiegiem i odpowiedzieć sobie na pytanie: czy konkretny samochód, który mnie interesuje na pewno ma realny przebieg? Ten który popatrzy na inne Primerki z podobnym przebiegiem sam sobie zda sprawę, że materiały po prostu szybko się niszczą, a jak jeszcze mu potwierdzą to użytkownicy na forum to już wiadomo.
Co do mojej sytuacji, to ja miałem na wszystko wpisy + rachunki za części, a i samo wnętrze przemawiało, że przebieg mój samochód ma realny.
Chciałem ująć, że większość ludzi poszukujących auta to debile, którzy nie mają bladego pojęcia o modelu, który ich interesuje, ba! Nie przeczytają uważnie aukcji i potem wielkie oczy przy oględzinach auta, że ma szyberdach, a nie ma klimy np. Miałem dwa samochody, o których przed zakupem dużo czytałem, wertowałem fora. Dzięki temu wiedziałem o potencjalnych wadach modelu i wiedziałem gdzie mam zajrzeć. Polacy to ludzie, którzy wolą bajki opowiadane przez handlarzy (nie mówię, że każdy handlarz to oszust), że samochód jest igła, nie bity, a w dodatku od starego niemca, diesel, który przejeżdżał co roku tylko 5000km i stąd taki przebieg! No k🤬a, taka jest smutna prawda. A potem widać lament posiadaczy aut, że komis go oszukał, że wycieki są, turbina padła, rozrząd strzelił, a miał być wymieniony.