podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Mnie to w temacie Ukraińców bawi jedna rzecz a raczej jest w c🤬j smutna.
Ukraińcy zarabiają lepiej od Polaków w wielu zawodach (prostych bo prostych ale jednak zasadniczo tylko tam pracują).
Ukraińcy potrafią walczyć o swoje u pracodawców, nie chcą pracować za stawki jakie zarabiają Polacy bo za mało.
Wiecie dlaczego? Bo oni są jak koczownicy. Oni mają w dupie czy będą pracować dalej tam gdzie pracują czy gdzieś indziej nawet na drugim krańcu naszego kraju.
Wynajmuje łóżko gdzieś dzisiaj a jutro może wynajmować gdzie indziej. Ma całkowicie wyj🤬e gdzie mieszka bo i tak odkłada pieniądze sobie na ukarinę a tutaj to kupuje najtańsze produkty aby tylko przeżyć.
A Polak? No a Polak k🤬a mać ma dom/mieszkanie/rodzinę i k🤬a ciężej takiemu powiedzieć "sorry szefie ale w szczecinie znalazłem pracę 300zł lepiej płatną więc albo zapłacisz więcej albo spasiba".
Mnie to w temacie Ukraińców bawi jedna rzecz a raczej jest w c🤬j smutna.
Ukraińcy zarabiają lepiej od Polaków w wielu zawodach (prostych bo prostych ale jednak zasadniczo tylko tam pracują).
Ukraińcy potrafią walczyć o swoje u pracodawców, nie chcą pracować za stawki jakie zarabiają Polacy bo za mało.
Wiecie dlaczego? Bo oni są jak koczownicy. Oni mają w dupie czy będą pracować dalej tam gdzie pracują czy gdzieś indziej nawet na drugim krańcu naszego kraju.
Wynajmuje łóżko gdzieś dzisiaj a jutro może wynajmować gdzie indziej. Ma całkowicie wyj🤬e gdzie mieszka bo i tak odkłada pieniądze sobie na ukarinę a tutaj to kupuje najtańsze produkty aby tylko przeżyć.
A Polak? No a Polak k🤬a mać ma dom/mieszkanie/rodzinę i k🤬a ciężej takiemu powiedzieć "sorry szefie ale w szczecinie znalazłem pracę 300zł lepiej płatną więc albo zapłacisz więcej albo spasiba".
Ostatnio miałem okazję widzieć pasek z wypłaty jednego z ukraińców, którzy pracują w mojej firmie. ROR ukraińca to niespełna 1400zł (po odtrąceniu noclegu i całej reszty, którą pobiera APT). Natomiast polaka w granicach 2400-2600. P🤬lenie, że ukraińcy zarabiają więcej od polaków bierze się z zazdrości i obawy przed tym, że ukrainiec w robocie wygryzie polaka, bo ukrainiec za tą samą robotę dostaje tak na prawdę 1/3 mniej kasy, a polaczki potem wymyślają bzdurne historie.
@up JPRDL porównujecie Ukraińca na wyjeździe do Polaka który jest u siebie. A nie przyszło wam do głowy, że Polacy którzy wyjechali na zachód do roboty, też zap🤬lają wszystkie nadgodziny żeby jak największy hajs przywieść do kraju? Może z tym porównujcie tego Ukraińca?