Mc6 napisał/a:
a co ja miałem k🤬a zrobić? na pis głosować? z góry wiadomo było, że wygra to lub pis, to ja już wole to...
I to jest właśnie te podejście które mnie wkur**** u Polaków... Na litość boską przez takie podejście PO znowu wygra kolejne wybory... nie jestem za żadną inną partią bo wszystkie to jeden Uj... , a szczególnie PO

Tak jak napisałem w jednym z postów na sadolu:
Cytat:
- Podniesienie podatku do 23% a w niedalekim czasie planowane do 25%. Co ludzie na to? TAK TAK DOBRZE PANIE PREMIERZE.
- Zabranie becikowych, kuroniówek do około 210zł, planowane wprowadzenie podatku za (deszcz) opady gruntowe
i co Polacy na to
TAK TAK DZIĘKUJEMY BARDZO PANIE PREMIERZE
- Zwiększenie wieku emerytalnego do 67roku życia a planowane jeszcze wyżej, obniżenie progu 1klasy podstawowej o rok (planowane) tylko po to żeby szybciej poszli do pracy... i co ludzie jak siedzieli w domach tak siedzą nic nie robią.
Za dawnych czasów jak coś było nie tak to wychodzili na ulice dziesiątkami tysięcy, a teraz państwo się rozleniwiło i ma w dupie że zamykają przedsiębiorstwa, stocznie,cukrownie, sprzedają twierdzę modlin, a FSO chcą sprzedać Włochom
po raz pierwszy wstydzę się za ludzi w państwie, a nie za rząd że nie potrafią nic z tym zrobić.
Jeżeli chcecie tego to i jeszcze więcej absurdalnych rzeczy to głosujcie dalej naiwnie na PO...
Pytacie pewnie no tak gada, ale skoro nie PO to kto? Moim zdaniem potrzebna jest albo jakaś nowa młoda partia z głową na karku, albo zmiana system z demokracji na monarchię lub coś tego rodzaju... Poza tym siedząc w domu i nie jednocząc się nie osiągniemy niczego, a najgorsze jest to że nikt nie chce ruszyć dupy i zacząć działać... Może pora, aby to obywatele mieli wpływ na ten kraj

Pamiętacie ACTA? Wtedy potrafiliście wyjść na ulice pokazać że jesteście wszyscy przeciwni temu co rząd robi, więc czemu nie możemy tego powtórzyć

Mam nadzieję że jak najwięcej osób przeczyta ten post i może chodź trochę otworzy oczy i zacznie choćby w najmniejszym stopniu działać.