TwójCzarnyPan napisał/a:
Problem jest, ale bądźmy rozsądni, Berlin, Paryż i Londyn to nie dżungla, gdzie trzeba walczyć z bandami kolorowych na każdej ulicy. A prawica nam taki obrazek lansuje i wielu autentycznie w to wierzy.
Ogólnie, Europejskie ulice są bezpieczne. Dużo gorzej jest w Stanach, gdzie w pewnych miastach po zmroku lepiej nie chodzić. Tym bardziej, że tam każdy ma broń, również naćpani żule i drobni bandyci. Jedyne miejsca w których kiedykolwiek czułem się nieswojo, to centralne San Francisco i Detroit. W Europie nigdy.
No nie przesadzaj że u nas w europie jest lepiej niż w stanach

I powiem tak nawet jeżeli nie jest to prawda (wyolbrzymiane) co jest podawane to nadal dla mnie nic to nie zmienia że ich tu po prostu nie chce

Może jeszcze miał bym inne podejście gdyby na przykład obywatelstwo było przyznawane dużo bardziej rygorystycznie, nie uśmiecha mi się na myśl że ktoś kto narodowo nie jest Polakiem miał by głosować w naszym imieniu. Tak jestem bardziej pro narodowy niż pro unijny. Zapewne moje podejście też i z tego wynika. I żeby nie było nie mam problemu do turystów, uważam że wjazd na teren europy to powinien być przywilej nie prawo człowieka. Do Ukraińców powoli zaczynam widzieć problem ale ze względu że faktycznie jest ich no trochę dużo.
[ Dodano 2025-06-07, 12:04 ]
I nagrania nie kłamią myślę że pamiętasz najgorszy okres gdzie po zamachu był kolejny zamach chyba nie chcemy do tego wracać.
[ Dodano 2025-06-07, 12:15 ]
I chyba zignorowałeś to co pokazałem, z tym bractwem muzułmańskim.