A co ma gust do tego czy raper jest dobry? Może on zmienić świat, trafiać do cb, ale raperem być c🤬jowym i tego nic nie zmieni. Rapera można określić obiektywnie i to jest jedyne dobre wyjście do oceniania go.
Doj🤬em się do cb o to, że bronisz rapu samemu dając na przykład raperów, których "idzie o kant dupy rozbić".
Jak można mówić o rapie słuchając Dioxa? Przecież to marniak, najbardziej przehajpowany polski raper.
Jeżeli chcesz nadal ze mną dyskutować to się ogarnij i pisz normalnie, a nie używasz w koło tych samych argumentów;
"nie znasz się na rapie" (choć nie wiem po czym to wnioskujesz), "nie rozumiesz, że ktoś ma inny gust" itp.
podpis użytkownika
Siku...
W takim razie powiedz jak w twoim przypadku wygląda obiektywizm? Dlaczego akurat ty masz racje mówiąc że ktoś jest c🤬jowy, a nie miliony osób, które uważają że jest dobry? Tak jak mówię dorośnij i naucz się szacunku, bo póki co tylko umiesz obrażać. Nie znasz się na rapie, bo mylisz pojęcia, argumentujesz uogólniając gatunki i wyraźnie nigdy nie sięgałeś do korzeni HH. Powiedz na kogo byś się powołał z klasycznych raperów, argumentując że przekaz w rapie jest mało ważny?
Czemu według ciebie ostry jest słaby, skoro jest znakomity technicznie, a jego muzyka trafia przekazem w dziesiątkę? Jest to bez wątpienia jeden z najlepszych raperów w kraju, uważają tak miliony osób, ale według ciebie jest c🤬jowy. I co nie odgrywa tu ważniej roli gust? Ja uważam że c🤬jowy jest TDF, ale to że ja tak uważam, nie oznacza że jest tak naprawdę, bo jestem na tyle dojrzały żeby darzyć szacunkiem fanów Jacka. I bez problemy na HH campie mając koszulkę Terrorymu, przybić piątkę i wypić piwo z kolesiem w ciuchach Wielkie Joł PLNY
To twoja sprawa jak lubisz j🤬 psa w chorą dupę
Ostry był dobry, ale to co teraz robi jest strasznie nudne i wtórne, daje c🤬jowe teksty jak np.
Flow też zgubił, a to że ma fejm wśród małolatów to nic nie znaczy, bo to nie wyznacznik.
Liczę się z opinią innych ludzi, ale jeżeli wiem, że się na tym znają, no ale sorry, bo nie mogę rozmawiać na poważnie o rapie z kimś kto propsuje Dioxa... Nie mogę też traktować na poważnie opinii jakichś gimbusów, które znają pięciu raperów na krzyż i mówią, że: "ostry najlepszy rap, props".
Chyba nie powiesz mi, że jak ktoś dostanie złotą płytę, czy platynową to jest dobry, bo np. równonoc jest max c🤬jowa poza kilkoma numerami (3W, Mes i kilka innych), a dostała podwójną platynę.
Co do TDF'a, to Elliminati jest bardzo dobrą płytą, bo gdyby wyj🤬 parę kawałków to już mogłaby kandydować do płyty roku.
W poprzednich postach chodziło mi o to, że o jakości rapera nie decyduje przekaz, a skille i styl, bo ty mi uparcie chciałeś pokazać, że raper x z c🤬jowym flow, c🤬jowymi rymami jest dobry ob ma przekaz, więc spytałem czy ktoś załóżmy w Ameryce nawijający o dupach z lepszymi skillami jest gorszym raperem, a ty mi wyskakujesz, że ja się nie znam...
PS ostry nie jest nawet w pierwszej 20 (teraz).
podpis użytkownika
Siku...
Ostry nie jest w pierwszej 20. Dlaczego? Bo ty tak powiedziałeś? Dalej nie odpowiedziałeś mi, kogo z pionierów HH podałbyś jako argument. A równonoc? K🤬a błagam, utrzymywała się chyba z kilka tygodni na szczycie OLiS, ale jest c🤬jowa tylko dlatego ze ty tak powiedziałeś. A teraz udowodnię ci że sie gubisz. Tylko czytaj uważnie bo do tej pory ci to nie wychodzi.
"ty mi uparcie chciałeś pokazać, że raper x z c🤬jowym flow, c🤬jowymi rymami jest dobry ob ma przekaz" a czytałeś co mówiłem o Żuromie? Cofnij sie matole do poprzednich postów i poproś kogoś starszego żeby ci przeczytał.
Post ze wczoraj 23:59 cytat z mojego postu: " Nigdzie k🤬a nie powiedziałem że technika jest mało ważna, bo nawet gdyby Żurom walił życiówki przy których każda osoba zmieniałaby diametralnie swój życiowy kierunek, to i tak jest to koleś bez skillsów i nie ma czego szukać na scenie." teraz cytat z twojego najświeższego postu: "ty mi uparcie chciałeś pokazać, że raper x z c🤬jowym flow, c🤬jowymi rymami jest dobry ob ma przekaz" Zrozumiano? To japa.
Ile ty masz lat, że musisz mnie obrażać w każdym poście?
W poprzednim poście chodziło mi o Peję.
Tak, Ostry nie jest w top 20 i nie dlatego że ja tak powiedziałem, tylko dlatego, że jest słaby. Czy ty nie rozumiesz? Nie potrafisz rozpoznać który raper jest dobry, a który słaby? Imponują ci jego teksty np. taki jaki podałem w poprzednim poście? Mistrzem techniki też nie jest, bo zjada go w tym aspekcie większość podziemia, co do flow, to już pisałem. On w top to był pare ładnych lat temu, ale na pewno nie teraz. Chyba, że masz jakiś sensowny argument dlaczego jest dobry (tylko nie przekaz...).
Co ma ilość sprzedaży proszę ciebie do jakości płyty?
Czyli co, Smarki Smark jest gorszy bo nie sprzedał tylu sztuk i nie ma takiego fejmu? Proszę cię... W Polsce fejm =/= skille, bo jakby tak patrzeć, to co? Chada byłby dobry? Z jego brakiem flow i kwadratowymi, pojedynczymi rymami i banałami sadzonymi w każdym kawałku. Nie sondze.
Tak, Równonoc jest c🤬jowa, nie od strony bitowej, bo oczywiście są dobre, ale o strony mc's. Przecież oni nawijali tam jakieś bzdury jak np. Gural: "Szamańskie widzenie, (jakieś tam) palenie", co nijak ma się do tematu utworu, czy całej płyty.
Oczywiście Sheller też nie mógł normalnie zakończyć zwrotki ,tylko musiał wcisnąć te swoje PDG. Większość kawałków była słaba, tylko kilka daje radę.
Jeżeli chcesz mi zaprzeczyć to podaj konkretne argumenty, a nie p🤬lenie czy obrażanie mnie, bo ta wymiana zdań jak do tej pory wygląda tak, że ja ci przeczę z argumentami, a ty cały czas o tym samym obrażając mnie przy tym.
podpis użytkownika
Siku...
Ciągle nie odpowiedziałeś kogo podałbyś za argument z klasycznych raperów. Unikasz odpowiedzi na to pytanie, więc widać ze się nie znasz![]()
Ostr nie jest w top 20 bo ty tak uważasz? Podaj konkretny argument, jakieś big sondy czy coś takiego. Póki co działasz na zasadzie: Jest tak, bo ja tak uważam i koniec. Więc nie p🤬l że używasz argumentów, bo póki co jest na odwrót. Co cie boli że jakiś gracz ma fejm? Widocznie skoro ma fejm, to jest dobry i nie powinna cie dupa z tego powodu boleć napinaczu. Powiedz mi czy ty w ogóle wiesz co to jest flow? Powiedz mi jakie masz pojęcie na temat gatunków rapu, skoro uwypuklasz u Chady flow. Człowieku nie masz o niczym zielonego pojęcia. Są gatunki w których flow odgrywa trzeciorzędną rolęI są gatunki u których przekaz odgrywa pierwszorzędną rolę więc cieciu nie p🤬l że jest nieważny. "Nie sondze"
chyba sądzę
Czemu nie odpowiadasz mi na moje pytania
Udowodniłem ci się że sie gubisz, a ty dalej swoje, zamiast przestać się kompromitować
![]()
I teraz się znów powtórzę:
"ty mi uparcie chciałeś pokazać, że raper x z c🤬jowym flow, c🤬jowymi rymami jest dobry ob ma przekaz" a czytałeś co mówiłem o Żuromie? Cofnij sie matole do poprzednich postów i poproś kogoś starszego żeby ci przeczytał.
Post ze wczoraj 23:59 cytat z mojego postu: " Nigdzie k🤬a nie powiedziałem że technika jest mało ważna, bo nawet gdyby Żurom walił życiówki przy których każda osoba zmieniałaby diametralnie swój życiowy kierunek, to i tak jest to koleś bez skillsów i nie ma czego szukać na scenie." teraz cytat z twojego najświeższego postu: "ty mi uparcie chciałeś pokazać, że raper x z c🤬jowym flow, c🤬jowymi rymami jest dobry ob ma przekaz" Zrozumiano? To japa."
Jeśli chcesz dalej prowadzić dyskusję ustosunkuj się do tego co wyżej i do mojego pytania na temat klasycznych graczy![]()
Powiedz mi, teraz czy wiesz jaką tematykę ma Równonoc? Jeśli się dowiesz, to doskonale zrozumiesz, że refren Gurala jest jak najbardziej na temat. Mimo to on jako gracz bragga, moze mieć to w dupie . Pokazałeś właśnie że c🤬ja wieszBo Gural jako przdstawiciel Bragga może mieć w dupie to o czym nawija i czy nawija na temat. I kolejne pytanie, skoro mówisz że przekaz jest c🤬ja warty, to dlaczego dop🤬lasz się do tego że Gural nawija nie na temat, a Sheller wcisnął na koniec PDG? A co miał wcisnąć? LPG? Skoro jest członkiem PDG, to normalne że o tym nawija
A to wcięcie PDG, to jest właśnie część flow, o które tak bardzo się plujesz
I co łyso? C🤬ja wiesz a sie rzucasz. Nara pało
![]()
A to wcięcie PDG, to jest właśnie część flow
podpis użytkownika
Siku...Jesteś ostro jebnięty dzieciak
haha nawet nie potrafisz wymienić nazwy kawałka tylko "ten kawałek z pezetem"
![]()
Od kiedy bycie ulicznym raperem to rodzaj rapu?Gangsta rap
East Coast hip-hop, Rapcore,Hardcore rap, Westcoast Rap, Danceball rap, Freestyle, Trueschool, Hip-Hopolo, Hip-Jop, Psycho Rap, Horrorcore, Crunk, Newschool Bauns to są gatunki rapu p🤬do.
Skoro ograniczanie się do jednego gatunku rapu źle świadczy o raperze, to właśnie pojechałeś swojego Eripe![]()
Chodziło mi o pytanie o klasyków, kilka postów wcześniej którego wyraźnie unikasz, bo nie posiadasz wiedzy żeby na nie odpowiedzieć![]()
I zrozum leszczu, że nie przyjmuję twoich argumentów, że ktoś jest słaby, tylko dlatego ze ty tak uważasz, bo jesteś za cienki bolek żeby być w jakikolwiek sposób opiniotwórczywięc ssij
![]()
Co ma gatunek do tego jakie skillsy reprezentuje raper? I znów utopiłeś i pokazłałeś ze c🤬ja sie znasz. Gatunek, charakteryzuje się tym, że skupia się na danym skillsieP🤬do
![]()
I jebnij sie w łeb, bo do całkiem "lejdbekowego" gracza jakim jest Scheller, dop🤬lasz się o 3 literkileszczu
![]()
I jeszcze raz powiem że jesteś kompletnym, niedorobionym matołem bo zarówno gracze szanowani przez ciebie, jaki i ludzie wymienieni przeze mnie w pierwszym komie, darzą się szacunkiem co pokazuje że grają razem na tych samych koncertach, ale ty i tak sie spinaszP🤬DO!
Chodziło mi o pytanie o klasyków, kilka postów wcześniej którego wyraźnie unikasz, bo nie posiadasz wiedzy żeby na nie odpowiedzieć
podpis użytkownika
Siku...Wyraźnie unikasz tego pytania
więc powtarzam:
Kogo z pionierów rapu podasz jako argument, mówiący że przekaz w rapie jest c🤬ja warty?
Już raz ci udowodniłem że sie pomyliłeś. Jak próbowałeś mi mówić, że ja ci próbowałem wmówić ( masło maślane) że technika jest nieważna.
A teraz sie skup i podaj mi swój jeden treściwy argument. Choć jeden. Bo to że np. ostry jest dobry, potwierdza sprzedaż jego płyt, propsy od równorzędnych graczy czy nawet głupie wyświetlenia ne YT. A to żę twój eripe po nim jeździ, nie uznaję za argument. Powiedz mi kto zabronił zrobić eripe taką karierę jak ma ostry, miuosh, diox, peja, eldo itd. Przecież nikt mu nie bronił się bybić, chyba że lubi grać jako supporthehe
![]()
Bo to że np. ostry jest dobry, potwierdza sprzedaż jego płyt, propsy od równorzędnych graczy czy nawet głupie wyświetlenia ne YT
Co do tego pytania, to nie rozumiem po c🤬j ci to wiedzieć.
Co mają pionierzy do teraźniejszego rapu? Nie chodzi mi o to, żeby o nich zapominać, ale oni robili swoje, a nowi raperzy robią swoje. Słuchając pionierów, rap stałby cały czas w miejscu.
To gówno potwierdza. Kogo obchodzi zdanie "równorzędnych" raperów? Może masz na myśli Dioxa? (śmiech) Twoje argumenty są c🤬ja warte, bo słuchać ostrego mogą ludzie którzy c🤬ja wiedzą o rapie i co? Ich zdanie też się liczy? Czyt fejm też się liczy? Jeżeli tak, to SBS są zajebiści. Sprzedaż płyt też jest c🤬ja warta, bo np. taki Eis, który wyprzedził rap o kilka lat, a sprzedaż miał c🤬jową. On też jest słaby? To ty tutaj nie podałeś ani jednego treściwego argumentu, bo ja pisałem, że nawija na przer🤬ane tematy, walenie truizmów, zero świeżości, kiepskie, monotonne flow, technicznie też nie powala (jeżeli tak, to podaj jakiś zajebiście złożony technicznie wers na np. pięciokrotnym).
Co do Eripe, to nikt mu nie broni, ale on nie chce gimbo-fanów jakich ma Peja, Ostry czy PFK. Sam nawijał w 100 linijek szaleństwa 3, żeby tacy fani sp🤬alali.
Do tej sytuacji idealnie pasuje cytat Laika:
"Używam k🤬a hebla kiedy patrzę na las rąk.
Upośledzonych mas, j🤬 taki odbiór.
Podziemie na to stać, tania k🤬o na dorobku!"
Poczytaj jakieś wywiady z Laikiem, dużo tam pisze o idei podziemia.
Ja argumenty podałem, jeżeli masz jakieś przeciwko mojej tezie, proszę bardzo, ale jeżeli dla cb argument to: "więcej ludzi wie lepiej od cb", to ja podziękuję za taką dyskusję i żegnam.
podpis użytkownika
Siku...