Wysłany:
2013-07-02, 23:01
, ID:
2296423
4
Zgłoś
nie rozumiem ludzi którzy jadą po Rosyjskim programie kosmicznym jak by to jakieś gówno było. Poczytajcie troszke to się dowiecie że Hamerykanie są lata za Rosjanami w dziedzinie podboju kososu i zawsze byli np najwiekszą ściema jest rzekome wygranie wyścigu w kosmos Rosjanie: pierwszy satelita, pierwsze zwierze, pierwszy człowiek, pierwsza kobieta, pierwsze dokowanie dwóch pojazdów, pierwsze trafienie w księżyc, pierwszy satelita księżycowy, pierwszy łazik księzycowy, pierwszy łazik na jkiej kolwiek innej planecie i pierwsza stacja kosmiczna a teraz uwaga bo od cholery będzie tego u hamerykanów: lądowanie na księżycu koniec. (ja wiem że lądowanie było najtrudniejsze ale Rosja dokonała tego będąc zniszczona wojną i używając swoich naukowców a amerykanie masowo wykorzystywali Niemców i naukowców z Europy) w chwili obecnej amerykanie tną budżet kosmiczny a Putin mówi że za 20 lat Rosja będzie mieć własną baze na księżycu, i ja im wierze bo w chwili obecnej to jest jedyny kraj który wydaje sensowne pieniądze na program kosmiczny i póki co nie zanosi się tam na żadne cięcia (pooglądajcie sobie też o ISS tam się okazuje ze połowa jak nie lepiej jest Rosyjska a większość modułów była dostarczana Rosyjskim statkiem Proton) więc p🤬l się hameryko (mam nadzieje na poprawe naszych stosunków z Rosją zwłaszcza że ostatnio okazuje się to bardziej moralny kraj niż wiekszoć państw zachodu ale tym razem w sposób w którym nie musieli byśmy znosic ich wojsk u siebie)