Wysłany:
2014-02-07, 0:46
, ID:
2927481
4
Zgłoś
@Cyrk
Chłopie z czym do ludzi, jaka normalność ?
Sytuacja z wczoraj: kontrola wagi i szczepienie mojego syna. Poczekalnia jak to w polskim ZOZie-zaj🤬a, po brzegi. Babuleńki nie miały już gdzie siedzieć, to przylazły na dziecięcą część. C🤬j tam, nikt nie puści ciężarnych na siedzenie, bo po co.
Mam 80 lat i jeszcze 40 minut do mojej wizyty, więc chyba nie wyjdę z przychodni i nie pójde sie przejść, żeby nie robić sztucznego tłumu.
Ale to, to jest c🤬j, w porównaniu do nawiedzonej mamuski, którą miałem okazję posłuchać (zresztą podobnej do tej lewackiej czarnuli z Głównej).
Ona- stoi, córa (ok 2 lat) - siedzi. Lekarka wzywa po nazwisku, matka wstaje. Młoda, wyj🤬e, siedzi dalej. Matka przez 12 minut (sprawdzałem!) PROSI swoją córeczkę, aby ta była tak dobra i weszła do gabinetu. Młoda, jak zaczarowana: swój świat, swoje kredki, wyp🤬olone po całości na matulę. Więc, po owych 12 minutach, zapytałem się czy po prostu nie może wziąć jej za rękę i wejść do gabinetu, bo kolejka, jak stąd do Szczecina, stoi w miejscu. Matka do mnie: ''Proszę nie komentować, córeczka jest taka niespokojna od 2 tygodni, próbujemy z mężem przestawić ją na dietę wegańska i lepszego człowieka. Ja swoje dziecko ucze właśnie empatii, proszę mi nie przerywać''
Załamałem się jak k🤬a mać. Na prawdę nie sądziłem, że tacy ludzie są, ba płodzą dzieci!
Więc powiedz mi, jeżeli przykład idzie z góry, i nawet jeżeli mówimy o sytuacji skrajnej od tej na filmie (tam patologia, z drugiej strony w p🤬dach sie przewraca od dobrobytu), co w dzisiejszych czasach można nazwać normalnością, nie licząc tych dwóch przykładów...
podpis użytkownika
I SWEAR BY APOLLO, ASCLEPIUS, HYGIEIA AND PANACEA...
AND I TAKE TO WITNESS ALL THE GODS, ALL THE GODDESSES...
I WILL PRESCRIBE REGIMENS FOR THE GOOD OF MY PATIENTS ACCORDING TO MY ABILITY AND MY JUDGMENT AND NEVER DO HARM TO ANYONE...