"po co stosować blokady?" padło stwierdzenie oraz "czemu ciezarowki moga tylko 90 km/h a osobowki 140 km/h"
no właśnie po co?
a po to że ciężarówka mają swoją ogramną masę jadąc 140 km/h a nie 90 km/h ma 50^2 więcej energii wewnętrznej niż jadąc 90 km/h, wystarczy teraz pomysleć jakie zniszczenia będą podczas wypadku.
Niech gałgany jeżdżą po nocach i problem rozwiązany. Zresztą wyj🤬 tiry, pociągi są tańsze i lepsze ^^
gość pie**oli jak potłuczony. ch*ja stracisz kretynie. po godzinie nadrabiasz 400-500m, ale za to zatrzymujesz 10 osobówek na 2-3 min. a 20 takich jak ty powoduje że 100 osób traci po godzinie. bo dla mnie zwolnienie ze 190 do 90 to jak zatrzymanie. dla mnie jesteście tępe ch*je myślące tylko o sobie. Przepis pozwala na wyprzedzanie max 45 sek. więc pamiętaj zj***ny ciężarowcu - jeśli któryś będzie wyprzedzał dłużej niż 90 sek to ja objadę wyprzedzanego [prawym pasem i zwolnię cię do 30 ch*ju. uwielbiam to robić.
[...]ale jest też wielu niewyspanych półprzytomnych kretynów, dla których kasa jest ważna, kozaki ze wsi "eee tam, nie muszę spać". Potem zabijają ludzi i płaczą.
przeciez zewnetrzy pas zostawilem wolny barani łbie, pozatym jak ktos ma zone w ciazy to jedzie do najblizszego szpitala a nie 200 km nap🤬la po autostradzie. Pozatym jak jest duze natezenie ruchu autmatycznie wlacza sie zakaz wyprzedzania dla TIRow. Wiec dzieciaku zmykaj pograc w simsy...
2. skrzykniecie się w 2 ciężarówki, zatrzymacie i niestety dostaniecie wp🤬l od kilkunastu ponownie zatrzymanych osobówek. ale to teoria. naoglądaliście się za dużo filmów - nie wymanewrujesz 2 zestawami osobówki na bahnie. 2 kozaki raz próbowały - co prawda na A4. pourywali sobie debile lusterka