Wg mnie TIRy powinny mieć opcję naciśnięcia przycisku który daje możliwość pojechania o 10km/h szybciej przez 10-15 sekund by móc wyprzedzać. Taki mój mały pomysł
I tak c🤬j w dupe wszystkim kierowcom tirów, co to za wyprzedzanie! Wyjedź wcześniej!
Zajrzyj sobie do przepisów i zobacz kiedy "TIR-y" mogą jeździć, a kiedy nie, poczytaj o przepisach dotyczących czasu pracy kierowcy, potem jeszcze o taryfikatorze mandatów w ITD za złamanie tych przepisów, na końcu dowiedz się, co to jest tachograf, a potem dopiero pisz na necie swoje wypociny.
A na koniec szerokości, przyczepności i czujnego oczka.
hehe to bylo ekspresowe wyprzedzanie, jak jezdzilem po faszystowie, fakt ze sa 3 pasy a nie dwa, ale mimo wszyscy zdarzalo mi sie wyprzedzac nieraz przez prawie 2 kilometry
gosc obok ma tempomat, po co ma se jebac spalanie. Jedzie 87-88. A ja wrzucam 89, tacho zaraz mi swieci na czerwono, wiec mam parenascie sekund na jechanie 90 na godzine. Za jakis czas musze zrzucic do 87-88, az lampa zgasnie. Pozniej znowu to samo, 89-90 (do blokady) i znowu lece kilkanascie sekund na czerwonym tacho. Tak do konca wyprzedzania. A ze osobowki maja ciasno, c🤬j im w dupe
![]()
np transport medyczny j🤬a cioto, słyszałeś o czymś takim?@lapps Tak Ty k🤬a imbecylu, na autostradzie do szpitala żonę w ciąży wiezie.