Ty nie za bardzo ogarniasz. Sytuacja - 2 samochody. Wyjeżdzasz mając znak ustąp pierwszeństwa przejazdu, ale masz słabą widoczność. Co robisz?
a) wp🤬lasz się na droge, bo może akurat nic nie będzie, albo inny samochód się zatrzyma ustepując wymuszającemu
b) powoli na sprzęgle wtaczasz się na skrzyżowanie, by zwiększyć swoje pole widzenia, ale też nie wp🤬lić się maską w inny samochód
W zasadzie pytanie retoryczne. Skończcie się udzielać w tego typu tematach, jak nie macie pojęcia o jednej z podstawowych zasad ruchu drogowego - pierwszeństwie.
Kamera jest właśnie dla takich sytuacji jak ta. Sam czekam na dostarczenie, żeby móc sobie zamontować na kasku/rowerze.
PS Tytuł filmu na YT: 500pln, 6pkt karnych
podpis użytkownika
Osama cie zajebie za robienie laski euro-c🤬lom
ty k🤬a albo jesteś taki tępy albo udajesz. mieszasz 2 k🤬a inne sytuacje za wszelką cene chcesz mieć racje.
przy skręcaniu w prawo masz zasłonięty cały łuk tzn chodnik i jak byś staną wcześniej j🤬ym rowerkiem to byś przejechał pierwszy ale jak kierowca ciebie nie widzi to jak k🤬a ma sie zatrzymać pojeździj samochodem to sie przekonasz.
ustąpienie pierwszeństwa - powstrzymanie się od ruchu, jeżeli ruch mógłby zmusić innego kierującego do zmiany kierunku lub pasa ruchu albo istotnej zmiany prędkości, a pieszego - do zatrzymania się, zwolnienia lub przyspieszenia kroku;
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<ciekawy jestem jaki był finał tego masakrycznego zdarzenia
Widze ,ze rowerzyści ładnie spieli dupe... ale tylko dlatego ,ze ich nie stać na samochód.... biedne polaczki.
podpis użytkownika
"drodzy userzy, jeśli wasz humor jest tak krótki jak długość waszych penisów, szczerze ubolewam."@ szwagier9, sam się ogarnij. Na skrzyżowaniach też jeździsz według 'kto pierwszy ten lepszy'? On miał pierwszeństwo, ale ja już byłem na skrzyżowaniu? No chyba śmieszny jesteś... jak miał pierwszeństwo to trzeba było się mu przed nos nie wp🤬lać na to skrzyżowanie. Nie ma różnicy czy na samochodzie, czy na rowerze- wymuszenie to wymuszenie. Oczywiście, że mając jakiś tam instynkt zachowawczy nikt się rowerem z premedytacją pod samochód podkładał nie będzie tak jak i osobówka nie będzie na siłę na tirze pierwszeństwa egzekwowała. Ale tak wyhamować żeby uj🤬 lusterko, czy coś zarysować/wgnieść to by można było jak by sie miało czasu trochę.
I c🤬ja mnie obchodzi czy dla kogoś to problem zahamować samochodem czy nie... jakoś według mnie specjalnie niesamowita czynność to nie jest.
....ja tu widzę raczej problem innej natury. 'Jak to ja jadąc furą mam ustępować jakiemuś p🤬dusiowi na rowerku? Przecież to jaaa, jaaa jadę samochodem, rowerzysty i przechodnie padajcie na kolana oto nadjeżdżam.... wyj🤬e w pierwszeństwo... przecież to ja jestem większy, niech czeka plebs... jak go na samochód nie stać'