Wysłany:
2017-04-12, 8:54
, ID:
4902379
Zgłoś
@Sabajone On nie dba o swój kraj jak ty to widzisz. Łykasz jak pelikan co ci podsuną. Nie jest wiele różniącym się politykiem od innych. Pochodzi z KGB i jest dobrze wyszkolony co czyni go człowiekiem niezwykle niebezpiecznym. Otacza się znajomymi królika, ktorzy włażą mu w dupę a w zamian mogą zbierać żniwa w Rosji. To czyste wyrachowanie - nawet ten durny Krym. Przejął go militarnie i nikt nie kiwnął palcem. Wszyscy wyrazili "głębokie zaniepokojenie" i nałożyli sankcje gospodarcze. Teraz ma w ręku kartę przetargową - może przehandlować krym i okupowany wschód Ukrainy za ustępstwa zachodu pasujące Rosji albo zatrzymać dla siebie jak nie dostanie odpowiednio dobrej oferty.
Co do ukraińca jako właściciela auta: jakieś trzy lata temu rejestrowałem auto w Piasecznie i byłem zdziwiony, że dostałem tablice WPI xxxxx. Zadałem pytanie kobiecie jakim cudem w tak relatywnie małym powiecie mamy aż tyle samochodów, że tablice jak z Warszawy, Poznania i innych miast leasingowych (tam, gdzie dużo mieszka ludzi i gdzie dużo jest rejestrowanych samochodów z leasingu a będących rozsianymi po całym kraju). Kobieta z okienka odpowiedziała, że ukraińcy rejestrują olbrzymią ilość samochodów.
Nie tylko po to by tu mieszkać ale także po to, by wywieźć auto na Ukrainę i nie płacić horrendalnych opłat celnych i akcyzowych (nie wiem jakie mają tam nałożone podatki ale jakby chcieli zarejestrować auto w swoim kraju to musieli by zapłacić połowę wartości samochodu albo i lepiej).