Wysłany:
2022-10-17, 2:01
, ID:
6291707
9
Zgłoś
Zamknięcie gospodarki a następnie fala zasiłków z dodrukowanych pieniędzy spowodowały inflację. Protesty nic nie zmienią bo takie są prawa ekonomii. Niech jeszcze protest zrobią z powodu, że im nie pasuje prawo powszechnego ciążenia. Skuteczność będzie taka sama. Następne programy pomocy tę inflację tylko napędzą i wydłużą. Jedyne sposób na załagodzenie sytuacji, to cięcia w zasiłkach i obniżenie podatków. Protestami czasu nie cofną i nie powstrzymają tych polityków przed podjęciem głupich decyzji. A co najśmieszniejsze - gdyby protestujący w jakiś sposób odsunęli od władzy polityków, którzy doprowadzili do tej sytuacji, to na ich miejsce weszliby ludzie o jeszcze głębszych poglądach socjalistycznych, więc jeszcze wyższe podatki, większa bieda i wyższa inflacja. Tę sytuację można jedynie przeczekać lub nie dożyć do końca czekania. Jest to ekonomiczne przedłużenie ewolucji. Ludziom o poglądach socjalistycznych takie rozwiązanie nie spodoba się. Uprzedzając pytania: 1. Nie interesuje mnie co się stanie z innymi, to ich problem. 2. Jeżeli u mnie będzie kiepska sytuacja, to przyjdę do ciebie żyć na twój koszt, skoro jesteś tak bardzo przejęty moją sytuacją.