@ up
Cytat:
ostatnio więcej do powiedzenia mają ludzie o konserwatywnych poglądach, szkoda tylko, że na ich plecach w dialog społeczny wjechali też (stanowiący większość i znacznie głośniej krzyczący) ludzie bez żadnego umiaru i krzty obiektywizmu
.
No mi to się wydaje też, że sporo mają z tym wspólnego media, które ostatnio stawiają znak równości, konserwatyzm=nacjonalizm=ONR=ksenofob. Wystarczy popatrzeć na wejściówkę z lisa (celowo z małej) z ostatniego Marszu. Jakiś materiał posklejany z kibolskich ustawek przedmeczowych, czy wypowiedź dziadka z jakiegoś zjazdu radia MaRyja.
W tym programie podobała mi się postawa Pana Terlikowskiego. Natomiast i lis i szczuka i nałęcz próbowali wszystkim wmówić, że to tylko ONR się zebrał i trzeba więcej czytać... (Zwisze pominę bo dla mnie to nie do końca normalny człowiek, aczkolwiek jak na siebie był dość powściągliwy).
Moim zdaniem w każdej grupie (statystycznie populacji) znajdzie się jakiś odsetek chętnych do burd, a że Marsz Niepodległości liczył najwięcej uczestników to i największa liczba tych do bójek chętnych (choć pewnie procentowo było we wszystkich grupach podobnie) i nie można mówić, że wszyscy z tego Marszu przyszli się tam bić.