Sprawiedliwy, wolny, demokratyczny sąd nie oskarżył go o nic. Nie można go więc zamknąć ani pozbawić praw. To są zasady, które chronią też ciebie. Neminem captivabimus nisi iure victum. Inaczej mógłbyś trafić za kraty, bo np. Tusk stwierdziłby, że się źle wypowiadasz. Tak jak ci wszyscy kibole, gdyby nie to, już nikt nie usłyszałby o nich. Ta zasada jest dużo starsza niż Bauman i sam komunizm.
A, że jest wolny i demokratyczny w bardzo łatwy sposób mogę ci udowodnić. Poucz się, idź na prawo, skończ 5 lat studiów, 5 lat aplikacji, poczekaj na wolny etat, jedź na ślubowanie i już, jesteś sędzią.
Gdy ludzie biorą sprawy w swoje ręce leje się krew, bardzo często niewinnych ludzi. Od takich rzeczy jest prawo. I nie mów mi, że prawo sprzyja komunistom i jest niesprawiedliwe. Jest niedoskonałe i nie pasuje każdemu, ale jest sprawiedliwe w oczach większości.
Cytat:
Stwierdzenie, że prawda leży po środku jest błędne, prawda jest jedna i nie może być połowiczna.
Połowiczna prawda, to nie to samo co prawda leżąca po środku. Nie ma jednej prawdy, przede wszystkim nikt na nią nie ma monopolu, ani Ty ani narodowcy. Gdy ktoś mówi, że prawda jest tylko jedna i nie można mieć innego zdania, robi się niebezpiecznie.
Prawda zawsze leży po środku i już Arystoteles to wiedział. Nie znajdziesz prawdy w prawicowych gazetkach i narodowych portalach, bo ci ludzie piszą z perspektywy. Jeśli przeczytasz te gazetki, a potem lewicowe, a potem TVN, a na koniec posłuchasz Korwina, zrozumiesz to i przeanalizujesz, będziesz mógł powiedzieć, że znalazłeś prawdę. Nie mam zamiaru cię odciągać od prawicowych przekonań, ale nie daj sobą manipulować. Ci ludzie siedzą u góry i srają ze śmiechu jak można manipulować kibicami, lewakami, każdym.